Gemeente Schiedam


Afscheid raadsleden

Vorige week kwam de oude gemeenteraad nog één keer in de Aleidazaal bijeen om de raadsperiode 2002-2006 formeel af te sluiten. Voor sommige raadsleden betekende deze bijeenkomst geen echt afscheid omdat ze op grond van de verkiezingsuitslag weer plaats mogen nemen in de nieuwe gemeenteraad. Negentien raadsleden komen niet terug in de gemeenteraad, hetzij omdat ze daartoe zelf hebben besloten, of omdat ze niet meer zijn verkozen.

Burgemeester Scheeres stond als voorzitter van de raad nog een keer stil bij de afgelopen raadsperiode en had voor ieder vertrekkend raadslid een persoonlijk woord. Hij typeerde de afgelopen raadsperiode als roerig, onwennig, maar ook dynamisch en memorabel. De verkiezingsuitslag van 2002 had gezorgd voor een aardverschuiving op politiek gebied. Daarnaast was sprake van een andere grote omslag, maar dan op bestuurlijk gebied: de invoering van het dualisme. Dat betekende voor de raad een totaal andere manier van werken. Volgens de burgemeester was de uitgangspositie van de raad in 2002 hierdoor niet de meest comfortabele; de raadsleden begonnen aan een onbekend avontuur. Maar, zo stelde Scheeres, daarbij had u wel allemaal een voordeel gemeenschappelijk; de inzet voor en betrokkenheid bij Schiedam en de bereidheid daadwerkelijk wat voor deze stad te doen. En dat laatste is bepalend geweest voor het resultaat waarvoor ieder van u zich zonder uitzondering heeft ingezet.

Namens de Koningin mocht de burgemeester aan mevrouw Van Collenburg-in t Hout (VVD), mevrouw Ruseler-van Bers (CDA), de heer Klepke (PvdA) en de heer Engin (PvdA) ter gelegenheid van het afscheid de versierselen uitreiken die horen bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Engin ontving vanwege zijn grote verdiensten voor de stad bovendien de Aleidapenning.

De overige raadsleden die niet meer terugkeren in de nieuwe raad zijn: mevr. Kolijn-van der Steen (Leefbaar Schiedam)
mevr. Van der Linden-Stouthandel (Leefbaar Schiedam) mevrouw De Groot (Leefbaar Schiedam)
de heer Post (Leefbaar Schiedam)
de heer Schoneveld (Leefbaar Schiedam)
de heer Reuderink (PvdA)
de heer Tijsen (PvdA)
de heer Turanoglu (CDA)
de heer Hofland (CDA)
mevrouw Elenbaas-van Ommen (VVD)
de heer Van Wijk (VVD)
mevrouw Meijer (GroenLinks)
de heer Groenewegen (Schiedam Lokaal)
de heer Willems (Schiedam Lokaal)
de heer De Jong (Schiedamse Volks Partij)