Gemeente Ambt Montfort


Pedagogisch Sociaal Werk bestaat 50 jaar

EXPOSITIE EEN EIGEN KOERS IN BIBLIOTHEEK MONTFORT Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden-Limburg (PSW) biedt zorg en ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke handicap. PSW bestaat 50 jaar. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum is een expositie ingericht, met werken van schilders met een verstandelijke handicap. De expositie PSW 50 jaar. Een eigen koers is van 13 maart tot 7 april te bezichtigen in de bibliotheek van Montfort, Julianastraat 8.
PSW heeft drie ateliers: Atelier Biest 24 in Weert, Atelier no 37 in Roermond en Atelier Via Via in Maasbracht. De schilders van deze ateliers hebben werk gemaakt voor de jubileumexpositie, met als thema: mijn eigen koers in het leven. Het resultaat is een schitterende expositie, bestaande uit 12 doeken en drie collages van in totaal 11 kunstenaars.


Verspreid over de regio Midden-Limburg heeft PSW verschillende kleinschalige centra op het gebied van wonen en dagbesteding aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke handicap en ook een aantal ambulante afdelingen. In Ambt Montfort heeft PSW 2 vestigingen: Kinderdagcentrum t Brombemke en Woonvoorziening Posterholt. In t Brombemke krijgen ruim 45 kinderen dagbesteding; in Posterholt krijgen 13 mensen begeleiding bij het wonen.

De expositie PSW 50 jaar Een eigen koers reist door de regio Midden-Limburg en doet alle gemeenten aan waar de organisatie een vestiging heeft. Dit om de band met de lokale samenleving te benadrukken en verder uit te bouwen.
De expositie is in Montfort te bezichtigen in de Bibliotheek, Julianastraat 8, tijdens de uitleenuren op maandag 13.30 20.00 uur; woensdag 10.30 12.00 uur en 13.30 18.00 uur; en donderdag van 13.30 18.00 uur.
In het kader van de expositie organiseren de Bibliotheek Montfort en PSW samen een thema-avond rondom het onderwerp: Een eigen leven voor mensen met een verstandelijke handicap. De avond vindt plaats op donderdag 30 maart, 19.30 21.30 uur. Inwoners van de gemeente Ambt Montfort zijn van harte welkom in de bibliotheek, Julianastraat 8, Montfort.

Voor meer informatie over de expositie, de thema-avond en PSW kunt u terecht op de website: www.pswml.nl.

DE KAST EN DE TAFEL - ROEL THEULEN LOGO RINIE MACKUS foto: de kast en de tafel foto: logo - Rinie Mackus
- Roel
Theulen