Amsterdam RAI

82.500 bezoekers

FIETSRAI 2006 IN COMBINATIE MET HUISHOUDBEURS GESLAAGD

Van 18 tot en met 21 maart vond in Amsterdam RAI de FietsRAI 2006 plaats. 82.500 mensen bezochten de fietsbeurs, die gehouden werd onder het motto 'FietsRAI; de start van het fietsseizoen'. Voor de derde keer werd Nederlands grootste fietsbeurs gekoppeld aan de Huishoudbeurs.

Dit jaar was er meer te zien en beleven dan fietsen alleen. Naast de nieuwste fietsen, de laatste snufjes en uitgebreide presentaties van accessoires en fietskleding waren ook de skates en skeelers vertegenwoordigd. Met een uitgebreid scooter paviljoen was ook dit segment ruim vertegenwoordigd. En dit jaar was er ook veel te beleven op de beurs met een Fietsparcours, het Telegraaf Wielercafé, het Gezond & Fitplein, diverse lezingen en presentaties in de Reiscorner van de Vakantiestraat en een speciale Kind & Fietshoek.

Fiets van het Jaar 2006
Algemeen directeur van de ANWB Guido van Woerkom was niet alleen voor de officiële opening van de FietsRAI - op de vakdag 17 maart - naar Amsterdam gekomen, maar maakte ook de winnaar van de 'Fiets van het Jaar 2006' bekend. Dat werd, verrassend, de Dahon Ciao P3. Voor het eerst in de 19-jarige historie van de verkiezing Fiets van het Jaar is een vouwfiets als winnaar uit de strijd gekomen. De Dahon Ciao P3 kwam als favoriet van de vakjury naar voren. Special Awards werden toebedeeld aan de Cannondale Vintage Nexus Headshok en de Trek Navigator T-500.

Kinderkeus
Ook de kinderfietsen hebben hun eigen verkiezing, waarbij er een 'Kinderkeus' wordt gemaakt. Ruim 150 kinderen testten diverse fietsen en op maandag 20 maart werd door Ferry Smith van de ANWB de "ANWB Kinderkeus 2006" bekendgemaakt. Deze verkiezing werd gewonnen door het cruisermodel van Gazelle, de Bumper (26").

FietsRAI Innovatie Award
Tijdens de officiële opening van de FietsRAI werden ook de winnaars van de "FietsRAI Innovatie Award" bekend gemaakt. Het initiatief voor een jaarlijks terugkerende FietsRAI Innovatie Award is genomen door Stichting Velo Nova en de RAI Vereniging. Het doel van deze prijs is het stimuleren van innovaties in de fietsbranche door hetgenereren van publiciteit voor innovatieve producten, concepten en ideeën. De winnaars in diverse categorieën waren op de beurs te zien.

Doorstaan tijdens Huishoudbeurs
Enkele deelnemers blijven ook gedurende de periode van de Huishoudbeurs (t/m 26 maart) staan, te weten: Giant Benelux, het scooterpaviljoen met merken als Piaggio, Tomos, Motana, Peugeot en Kybe, IO-scooters, het Telegraaf Wielercafé, de Ion Truck van Sparta en het Fietsparcours.

Amsterdam, 22 maart 2006


---

Noot voor de redactie /