Ingezonden persbericht


Persbericht 22 maart 2006

S E A R C H F O R Q U A L I T Y

Omzet Aexis Group stijgt met 15% Belgische ICT groep sluit 2005 af met forse groei

Brussel, 22 maart 2006 ­ Aexis Group, de internationale ICT groep met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Luxemburg en Sri Lanka, gaf zojuist een eerste inzicht in haar jaarresultaten. Daaruit blijkt dat de groep een uitstekend jaar achter de rug heeft. De geconsolideerde omzet gaat van 18,25 naar 21,15 miljoen Euro, een stijging van meer dan vijftien procent. Het bruto resultaat bedraagt ongeveer vijf procent.

De vier zuilen van de Aexis Group, met name Business Intelligence, CRM & IT-Service Management, Healthcare en Training toonden positieve cijfers op het eindrapport:

Aexis Business Intelligence legde schitterende resultaten voor. Vooral de Aexis BI Benelux kwam als de primus van de klas naar voor met een omzetstijging van maar liefst vierentwintig procent.

De Healthcare-divisie haalde eveneens een onderscheiding. Sabco, leverancier van apotheeksoftware, zet zowel haar groei als winstgevendheid verder en brengt dankzij een aantal mooie nieuwe contracten haar klantenaantal op 600. Aexis Medical, die oplossingen voorziet voor ziekenhuizen, ging na de zware investeringen van afgelopen jaren reeds in 2005 over het break-even punt.

De CRM-divisie van de groep scoorde slechts een bescheiden vooruitgang ten opzichte van het jaar voordien. Maar ook dit bleek lang niet mis, rekening houdend met de herstructurering die in de Nederlandse vestiging van Mexon Technology werd doorgevoerd.

Tenslotte bleek ook Keyjob Training, het vernieuwde opleidingsbedrijf van de Aexis Group, na de integratie van Systemat Training al een positief resultaat te noteren na de afsluiting.

"We zijn uitermate tevreden met de resultaten", zegt Frank Peeters, afgevaardigd bestuurder van Aexis Group. "2005 was andermaal een jaar van uitzonderlijke investeringen, zowel in nieuwe oplossingen als in een gestroomlijnde organisatie. Desondanks kunnen we vandaag mooie groeicijfers voorleggen." "Gezien de gebeurde investeringen in de verkoopsteams in het bijzonder, verwachten we dit jaar de kaap van 25 miljoen Euro omzet te ronden en tegelijk onze rendabiliteit gevoelig te verhogen", aldus Peeters.

Serge Pensaert, financieel directeur van de Aexis Group voegt hieraan toe: "de balance-sheet van de Aexis Group blijft zeer stevig met een minimum aan externe schulden. Op die manier behouden we ook voor de volgende jaren de slagkracht voor verdere, stabiele groei, onder meer door overnames."

Belangrijke gebeurtenissen in 2005 zijn ondermeer de overname van Systemat Training, met In-Control voor de ganse groep, de ontwikkeling van een financiële en marketing module voor apotheek-groepen, belangrijke installaties van Steri-line, en de lancering van Quadrate voor SAP-rapportering en data-input.

Voor meer informatie betreffende dit persbericht kunt u steeds contact opnemen met Véronique Dewilde via vdewilde@be.aexis.com of op nummer +32 2 725 16 44.

Over Aexis Group

Aexis Group, een internationale technologiegroep met hoofdkantoor in België, wordt enerzijds gevormd door software- en dienstenbedrijven Aexis Business Intelligence, Mexon Techology, Aexis Medical, Sabco en Ecode Lanka. Opleidingsbedrijven KeyJob en time-smart vormen een tweede, belangrijke zuil van deze groep. Aexis Group heeft vestigingen in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en Sri Lanka en heeft ongeveer 200 werknemers in dienst.

©2006 Aexis NV. Alle rechten voorbehouden. Alle vermelde handelsmerken en firmanamen zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

392B Leuvensesteenweg
1932 Sint-Stevens-Woluwe
Tel: 02 725 16 44
Fax: 02 725 30 32
Email: info@be.aexis.com
http://www.aexis.com


---- --