Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Arnhem, 22 maart 2006

Algemeen Directeur benoemd bij Titan Wood.

De heer ir. Tjasse-Pieter Dijksterhuis is per medio december 2005 benoemd als Algemeen Directeur van Titan Wood, producent van de nieuwe houtsoort Accoya. Hij is verantwoordelijk voor de algemene gang van zaken in de nieuwe fabriek te Arnhem, die in september dit jaar geopend wordt. Het doel van de fabriek is om op schaalgrootte de vooruitstrevende technologie te demonstreren aan geïnteresseerde klanten in de wereldwijde houtindustrie. De fabriek zal werkgelegenheid bieden aan 70 tot 100 personen.

De heer ir. Tj.P. Dijksterhuis behaalde zijn ingenieurstitel in de Levensmiddelentechnologie aan de Universiteit van Wageningen in 1990. Direct daarna trad hij in dienst bij Unilever waar hij zijn bijdrage leverde aan innovatieve technologieën en operationele leiding gaf aan diverse bedrijven over de gehele wereld. Begin 2000 ging Tj.P. Dijksterhuis naar Nestlé Petcare waar hij leiding gaf aan de Nederlandse productie vestiging in IJmuiden. In oktober 2001 werd hij General Manager van Fibor Packaging in Zutphen. Fibor is een onderdeel van Newark Inc. (een Amerikaans bedrijf dat actief is in het recyclen van fibers). Fibor produceert, verkoopt en levert wereldwijd verpakkingsoplossingen in massief karton. In november 2004 startte hij zijn eigen adviesbureau Decamerone BV. Hij ontwikkelde samen met anderen een nieuwe visie op de zorg van dementerende ouderen. Daarnaast was hij direct betrokken bij een algehele reorganisatie van een 900 fte grote overheidsorganisatie in de sociale sector.

Over Titan Wood

Titan Wood werd in april 2003 onder leiding van CEO Edward Pratt opgericht door Accsys Technologies PLC. Accsys Technolgies PLC is beursnoteerd op de London Stock Exchange (AIM). Accsys is gespecialiseerd in de ontwikkeling van grensverleggende technologieën en het verkopen van licenties van deze nieuwe ontwikkelingen.

Dochteronderneming Titan Wood produceert Accoya hout op basis van een gepatenteerd proces, dat naaldhoutsoorten en minder duurzaam loofhout verandert in de nieuwe houtsoort Accoya. Accoya hout valt in de hoogste duurzaamheidsklasse (vergelijkbaar met teak) en is vormstabiel in wisselende weersomstandigheden (krimpt en zwelt minimaal). Accoya hout bevat geen giftige of houtvreemde stoffen. Hierdoor is Accoya hout volledig recyclebaar en daarom veel milieuvriendelijker dan de meeste, andere (kunstmatige) alternatieven voor tropisch hardhout.