ADO Den Haag

Den Haag, woensdag 22 maart 2006

T.a.v. de sportredactie

Standpunt ADO Den Haag n.a.v. berichtgeving over Ebrima Sillah

ADO Den Haag wenst naar aanleiding van de berichtgeving van vandaag in de media haar standpunt kenbaar te maken over de status van de arbeidsovereenkomst met Ebrima Sillah.

Technisch directeur Rob Baan: "Op vrijdag 10 maart jl. heeft een delegatie van ADO Den Haag - bestaande uit hoofdtrainer Frans Adelaar, algemeen directeur Robert Langenbach en mijzelf - en Ebrima Sillah - bijgestaan door zijn zaakwaarnemer Edwin Gorter - een mondeling akkoord bereikt over een driejarig contract. Daarbij werd in overleg met de zaakwaarnemer tevens de afspraak gemaakt om vrijdag 24 maart aanstaande de speler een medische keuring te laten ondergaan."

"Geheel verrast hebben wij vandaag via de media moeten vernemen dat Ebrima Sillah niet naar ADO Den Haag wil overstappen en dat niet Edwin Gorter, maar Willy Hox zijn agent zou zijn. Daarop hebben wij direct contact gezocht met Sillah, die bevestigde dat hij ondanks de mondelinge overeenkomst niet de overstap naar ADO Den Haag wenste te maken. Daarbij stelt hij bovendien dat noch Gorter noch Hox zijn zaken behartigt."

"ADO Den Haag is van mening dat de overeenkomst van rechtswege geldig is en zal derhalve Sillah aan de gemaakte afspraken houden. Zonodig zullen wij deze zaak voorleggen aan de arbitragecommissie van de KNVB."


Noot voor de redactie (