Gemeente Zwolle

De Kern onderdeel van RIAGGz over de IJssel


Datum uitgave: 03/22/2006

Stichting maatschappelijke dienstverlening De Kern gaat onderdeel uitmaken van RIAGGz over de IJssel, waar ook RIAGG Zwolle onderdeel van uitmaakt. De fusie garandeert het voortbestaan van de maatschappelijke dienstverlening aan de inwoners van de gemeenten Zwolle, Kampen en Zwartewaterland. 2Een intentieovereenkomst tussen de betrokken partijen is woensdag 22 maart ondertekend.

Het bestuur van De Kern en de gemeenten als subsidiegevers hebben vastgesteld dat De Kern te klein is om zelfstandig te kunnen blijven voortbestaan. De Kern is een instelling voor maatschappelijk werk en sociale raadslieden. De ruim vijftig medewerkers van De Kern werken nu al nauw samen met RIAGG Zwolle, onder meer in het consultatieteam, bemoeizorg en verschillende preventieactiviteiten.

In hun zoektocht naar een geschikte fusiepartner hebben medewerkers en bestuur er de voorkeur aan gegeven om samen te gaan met RIAGGz over de IJssel, vanwege deze bestaande samenwerking en de mogelijkheden om in de keten van zorg en welzijn een beter aansluitend aanbod te realiseren.

De maatschappelijk werkers en de sociaal raadslieden van De Kern blijven hun werkzaamheden voortzetten vanuit de locaties van De Kern en blijven bereikbaar via de bestaande adressen. Bestuur van en toezicht op De Kern zijn bij RIAGGz over de IJssel ondergebracht.

RIAGGz over de IJssel bestaat uit de werkmaatschappijen RIAGG Zwolle en RIAGG IJsselland, die samen actief en aanwezig zijn in een werkgebied van 22 gemeenten in Gelderland en Overijssel. INTEND, centrum geestelijke gezondheid en werk, maakt ook onderdeel uit van RIAGGz over de IJssel.

Voor de betrokken gemeenten is de nieuwe constructie waardevol, omdat de continuïteit, laagdrempeligheid en herkenbaarheid gewaarborgd zijn. Bovendien kan efficiency worden verwacht van de nieuwe constructie.

Bestuurders E. Klunder en H. Ester van RIAGGz over de IJssel zijn ervan overtuigd dat met de overname van De Kern perfect past in de visie en missie van het concern: deskundig, eerlijk en dichtbij. Daarnaast biedt de overname veel mogelijkheden in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en het lokale gezondheidsbeleid.

Bron: Afdeling Communicatie