MEI introduceert Roemenië en Bulgarije Fonds

Middle europe investments

Middle Europe Investments
Postbus 31
7240 AA LOCHEM

Tel: 0573 289 888
E-mail: info@mei.nl

P E R S B E R I C H T

MEI introduceert Roemenië en Bulgarije Fonds

Middle Europe Investments (MEI) deelt mede dat met ingang van vandaag de inschrijving openstaat op haar nieuwe beursgenoteerde beleggingsfonds:

MEI-Roemenië en Bulgarije Fonds N.V.(RBF).

RBF is een open-end beleggingsinstelling. De inschrijving staat open tot woensdag 22 maart a.s. Het ligt in het voornemen dat de aandelen op 23 maart a.s. worden toegelaten tot de notering op Eurolist by Euronext Amsterdam.

RBF stelt beleggers in de gelegenheid op relatief eenvoudige wijze te profiteren van de verwachte economische groei van Roemenië en Bulgarije. Beide landen treden naar huidige verwachting volgend jaar toe tot de EU. Ten behoeve van RBF heeft MEI reeds vorig jaar eigen kantoren geopend in Boekarest en in Sofia met eigen analisten.

Beleggingsbeleid
RBF belegt uitsluitend in beursgenoteerde ondernemingen in Roemenië en Bulgarije. De doelstelling is het behalen van vermogenswinst. Dit zal RBF doen door middel van het investeren in aandelen die naar haar mening ondergewaardeerd zijn of extra profiteren van de positieve economische ontwikkelingen in Roemenië en Bulgarije. Research wordt gedaan door de eigen analisten in Roemenië en Bulgarije in samenwerking met het ervaren Nederlandse fondsmanagement. RBF belegt een belangrijk deel van haar portefeuille in relatief kleinere fondsen (mid-caps) die, doordat zij niet of nauwelijks in de aandacht van internationale beleggers staan, veelal zeer aantrekkelijke koers/winstverhoudingen kennen.

MEI is eveneens beheerder van het succesvolle Tsjechië en Slowakije Fonds N.V. (TSF, rendement 2005: 47%) alsmede van het nog jonge vastgoedfonds Middle Europe Real Estate N.V. (MERE). Voor nadere informatie: info@mei.nl / www.mei.nl

E I N D E P E R S B E R I C H T