Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 23 maart 2006

Nuon benoemt Doede Vierstra tot Chief Financial Officer

De Raad van Commissarissen van Nuon heeft Doede Vierstra (47) per 1 juni 2006 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur in de functie van Chief Financial Officer (CFO). Vierstra is momenteel CFO en lid van de Raad van Bestuur van de beursgenoteerde onderneming Koninklijke Wessanen nv.

De Raad van Bestuur van Nuon is ingenomen met de komst van Vierstra. Met zijn marktgerichte achtergrond en financiële ervaring bij beursgenoteerde ondernemingen kan hij een belangrijke bijdrage leveren aan een aantal strategische keuzes waar Nuon voor staat. Ook zal hij met zijn expertise verder werken aan de kwalitatieve doelstellingen om Nuon als beurswaardige onderneming verder te versterken.

Met de benoeming van Vierstra is de Raad van Bestuur van Nuon goed gekwalificeerd en breed samengesteld. De Raad van Commissarissen ziet hierdoor de uitdagingen voor Nuon in de Europese energiemarkt met vertrouwen tegemoet. De andere drie leden van de Raad van Bestuur zijn voorzitter Ludo van Halderen (59), in functie sinds januari 2002, Peter Erich (48), in functie sinds mei 2003 en verantwoordelijk voor de activiteiten in Nederland en Øystein Løseth (46), in functie sinds januari 2006 en verantwoordelijk voor de internationale activiteiten, productie, handel en inkoop.

Bij Nuon wordt Doede Vierstra onder meer verantwoordelijk voor corporate planning & control, treasury, risk management, internal audit en ICT. Hij volgt Maarten Henderson op, die per 1 april 2006 vertrekt. Tot het aantreden van Vierstra worden de taken van de CFO waargenomen door bestuursvoorzitter Ludo van Halderen.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten klanten bedient in Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto-omzet in 2005 bedraagt EUR 5,0 miljard. Het aantal medewerkers per eind 2005 bedraagt 9.665 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland en Fryslân en de gemeente Amsterdam.



Nuon