Gemeente Moerdijk


Dorpsraad en basisscholen in fijnaart: "wij hebben er schoon genoeg van!"

In de week van maandag 20 maart tot en met zaterdag 25 maart organiseert de Stichting Nederland Schoon haar jaarlijkse Opschoonweek met het motto: "Wij hebben er schoon genoeg van!" Op vrijdag 24 maart vindt er vanwege deze landelijke Opschoonweek ook in Fijnaart een opruimactie plaats. Omdat de dorpsraad en circa 550 leerlingen van groep 1 t/m 8 van de Julianaschool, de Kennedyschool en De Springplank ook schoon genoeg hebben van het zwerfvuil in hun kern zetten zij zich van 10.00 tot 12.00 uur in voor een schone leefomgeving.

Het doel van de actie is de hoeveelheid zwerfvuil in Fijnaart terug te dringen en om aandacht te vragen voor de zwerfvuilproblematiek.

Bijzonder aan deze actie is dat het een initiatief is van de dorpsraad in Fijnaart waarbij de drie basisscholen zich aansloten. De gemeente Moerdijk ondersteunt dit initiatief graag.

Tijdens de opruimactie prikken leerlingen uit groep 5 t/m 8 in twintig gebieden in Fijnaart zwerfvuil. De leerlingen uit groep 1 t/m 4 zorgen voor een schoon schoolplein en het opruimen van de rommel in de directe omgeving van hun school. Wethouder Ab Bienefelt geeft om 10.00 uur het startschot voor de opruimactie aan de Voorstraat in Fijnaart. Vervolgens helpt hij de kinderen mee met opruimen.