Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 maart 2006

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Enschede

Vrijdag 24 maart kwam omstreeks 01.30 uur een melding binnen van een eenzijdig ongeval bij de T-kruising Goorseveldweg/Rutbekerveldweg in Enschede. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar het volgende gebeurd bleek te zijn. Een 29 jarige vrouw uit Nijverdal had met haar auto op de Goorseveldweg gereden en was op de T-splitsing rechtdoor gereden. Zij reed dwars door een hekwerk waarna de auto midden op een sloot tot stilstand kwam. Een blaastest wees uit dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de agenten haar aanhielden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,37 promille. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-037068)

Hennepplantage op zolder van woning

Enschede

De politie trof donderdagmorgen 23 maart op de zolder van een woning aan de Kevelhamhoek in Enschede een in werking zijnde hennepkwekerij aan. De 200 hennepplanten en diverse apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de plantage. Tegen deze persoon zal proces-verbaal worden opgemaakt. (06-036858)

Beginnend bestuurder kan rijbewijs inleveren

Almelo

Surveillerende politieagenten reden op vrijdag 24 maart om 03.25 uur op de Burgemeester Raveslootsingel in Almelo toen het rijgedrag van een automobilist hen opviel. Zij gaven de 23 jarige bestuurder uit Almelo een stopteken en lieten hem blazen. De man had teveel gedronken en werd aangehouden. Op het bureau werkte de 23 jarige mee aan de ademanalysetest. Daar de uitslag 0,80 promille was werd het rijbewijs van de beginnend bestuurder ingevorderd. (06-037081)

Politie houdt 4 mannen aan wegens belediging

Enschede

Vier Enschedeërs van 20, 21, 23 en 24 jaar zijn op vrijdag 24 maart rond 01.00 uur aangehouden op de Oude Markt in Enschede. De dronken mannen waren uitgeweest op de Oude Markt. Zij gedroegen zich vervelend en provocerend. Ter plaatse gekomen politieagenten vorderden de mannen hun weg te vervolgen. Dit deden zij zeer luidruchtig. De vier vonden het nodig de politieagenten uit te schelden en werden aangehouden. De politie maakt tegen de mannen proces-verbaal op wegens belediging van ambtenaren in functie. (06-037064)

Sonja Eerhard en Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --