Politie Zuid-Holland-Zuid

24/3 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

, 24-03-2006

AANGEHOUDEN
DORDRECHT Donderdagavond 23 maart is een 24-jarige Dordtenaar aangehouden nadat er in zijn auto een honkbalknuppel gevonden werd. De man werd op de Spuistraat aangehouden. De man gaf na zijn aanhouding toestemming om zijn woning te doorzoeken. Bij deze zoeking werden drugs aangetroffen. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

DIEFSTAL
DORDRECHT Donderdagmiddag 23 maart is een 35-jarige Dordtenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht in november 2005 een portemonnee gestolen te hebben uit een woning aan de Isaac da Costastraat. Omdat de man geen vaste woon-of verblijfplaats heeft, kon hij pas donderdag 23 maart aangehouden worden door agenten die de man herkenden. Dit gebeurde in het Weizigtpark. De man is in verzekering gesteld.

OPLICHTING
DORDRECHT - Donderdag 23 maart is een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van oplichting. De aan drugs verslaafde man had in de periode september 2005 tot februari 2006 diverse mensen met een smoes over zijn zieke vader en moeder kleine geldbedragen afhandig gemaakt. Vaak waren die mensen ook bekenden van hem of zijn ouders. Afgelopen februari deed een 59-jarige vrouw uit Dordrecht aangifte tegen de man. Na zijn aanhouding verklaarde de man vreselijk veel spijt te hebben van zijn leugenachtige praktijken. De man is in verzekering gesteld.

STEEN DOOR RUIT
ZWIJNDRECHT Donderdagmiddag 23 maart zijn een 14-jarige en een 13-jarige jongen, beiden uit Zwijndrecht, aangehouden nadat zij op heterdaad betrapt werden op het ingooien van een ruit. Dat gebeurde bij een sporthal aan de Uilenvliet. Het tweetal werd in de kraag gevat door een man die in de sporthal aanwezig was en overgedragen aan de politie. Na verhoor zijn de twee door hun ouders opgehaald van het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.