Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

24 maart 2006

Zutphen - Drankrijder betrapt

Een 22-jarige automobilist uit Zutphen bleek afgelopen nacht (24/3) rond 00.45 uur bij een politiecontrole op de Den Elterweg onder invloed van alcohol. De bestuurder blies 0,6 prom. De politie maakt proces verbaal in verband met recidive. Over de strafafdoening wordt contact opgenomen met het Openbaar Ministerie in Zutphen.

Warnsveld - Fietsen uit garage weggenomen

Een 62-jarige Warnsvelder heeft aangifte gedaan bij de politie van diefstal van twee fietsen. De fietsen werden donderdagavond (23/3) rond 19.45 uur weggenomen uit de garage van een woning aan de Gaikhorst. De bewoners hadden de deur van de garage niet afgesloten in verband met de komst van een familielid. Toen ze rond die tijd de deur van de garage dicht hoorden gaan en er niemand binnen kwam ging men poolshoogte nemen. Daar ontdekten zij de diefstal. Het gaat om twee fietsen, te weten een auberginekleurige Sparta Ion damesfiets met elektromotor en een rode Gazelle herenfiets. De politie is een onderzoek gestart.

Zutphen - Gestolen aanhangwagen terecht

Vanaf een afgesloten bedrijfsterrein aan de Jutlandstraat werd in de nacht van woensdag op donderdag (22/23-3) een aanhangwagen weggenomen. Op de aanhanger lagen staalmatten en betonbekistingen voor de bouw. Deze werden eerst afgeladen en vervolgens werd de aanhanger weggenomen. Om het terrein te kunnen verlaten, werd een hekwerk vernield. De gestolen aanhangwagen werd donderdagmorgen vroeg op de Apeldoornseweg in Ede aangetroffen. De aanhangwagen is inmiddels terug bij het bedrijf. De politie is een onderzoek gestart.

Zutphen - Winkeldiefstal

Een 53-jarige Zutphenaar werd donderdagmiddag (23/3) rond 18.00 uur betrapt in een supermarkt aan de Jan Vermeerstraat. De man had een pakje shag in zijn zak gestopt en wilde de winkel verlaten zonder af te rekenen. Dit werd gezien door winkelpersoneel. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en maakt proces verbaal op.

Zutphen - Auto uitgebrand

De auto van een 46-jarige Zutphense is donderdagavond (23/3) rond 22.10 uur geheel uitgebrand. De vrouw reed op de Weg naar Voorst richting Zutphen. Op een gegeven moment rook ze wat rubber en heeft de auto voor een woning stilgezet. Hierna begon de auto te roken en te branden. De brandweer heeft de brand geblust, maar kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Door de hitte is de verf afgebladderd van de luiken van de woning.

Teuge - Opgevoerde bromfietsen

Agenten van het politieteam Voorst hebben donderdagmorgen (23/3) op de Fokkerstraat een bromfietscontrole gehouden. Van de 35 gecontroleerde bromfietsen, bleken er vijf opgevoerd te zijn. De eigenaren kregen hiervoor een boete. Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 3x geen gele platen, 2x niet kunnen tonen bromfietscertificaat, 1x niet dragen helm, 1x niet kunnen tonen verzekeringspapieren.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6062

---- --