Time : 15:34:22
Date : 22 March 2006
Sender Name: Federatie van Belgische Textielverzorging

PIT: PARTNERS IN TEXTILE CARE!

Zellik, 24 maart 2006

Aan de sociaal-economische redactie

PIT: PARTNERS IN TEXTILE CARE!

DE VERENIGING VAN LEVERANCIERS AAN DE TEXTIELVERZORGINGSSECTOR ZIET HET LEVEN

In het kader van het éénmakingsproces van de Federatie van de Belgische Textielverzorging (FBT: één sterke federatie voor de hele textielverzorgingssector), hebben de leveranciers een vereniging van leveranciers opgericht onder de vleugels en binnen de nieuwe structuur van de FBT. Hieraan is sinds geruime tijd gewerkt: de allereerste, ruim bijgewoonde vergadering vond plaats op 24 juni 2004 en daaruit bleek dat er wel degelijk voldoende basis was voor zulk een vereniging. Nadien volgde een tweede algemene vergadering op 23 mei 2005. Hierop is een bestuur verkozen. Dit bestuur heeft ondertussen verschillende werkvergaderingen gehouden. Tenslotte heeft er opnieuw een succesvolle algemene vergadering plaats gevonden op 23 februari 2006. De vrucht van al dit werk heet PiT: Partners in Textile Care.

DOELSTELLINGEN

De PiT is de officiële gesprekspartner van de leveranciers voor de FBT: één stem naar de FBT, één aanspreekpunt voor de FBT.

Er is duidelijk een toegevoegde waarde voor zowel de textielverzorgingssector als voor de PiT leden (samen activiteiten &
evenementen organiseren, informatie uitwisselen, specifieke kennis ter beschikking stellen aan werkgroepen of commissies, actief participeren in werkgroepen of commissies, éénduidigheid, optimaal gebruik van de verschillende communicatiekanalen zoals vakblad - website - symposia, gemeenschappelijk belang,...)

Het uiteindelijke doel is samen met de textielverzorgingssector het positief benaderen van de markt en het toekomstgericht professionaliseren van de sector zodat zowel de
textielverzorgingsbedrijven als ook de leveranciers hiervan de vruchten kunnen plukken. Dit alles hoeft niets te veranderen aan de relatie tussen klant en leverancier want dit blijft uiteraard een individueel gebeuren.

Tenslotte versterkt dit doel de boodschap van de FBT: één sterke federatie!

RESULTAAT

Ondertussen zijn er reeds 32 leveranciers toegetreden tot PiT. Een waar succes!
De communicatie tussen de FBT en PiT loopt zeer vlot en éénduidig. De samenwerking is constructief en past perfect bij de gestelde doelen.

Vanuit het PiT bestuur zijn een aantal mensen afgevaardigd naar specifieke werkgroepen. De eerste grote en heel concrete gezamenlijke realisatie is T'day, de dag van de textielverzorging te Affligem op zaterdag 25 maart 2006. Hier werd de gezamenlijke boodschap op een feestelijke manier de sector en de wereld ingestuurd.

Bovendien zijn ook communicatiemiddelen zoals de vakbladen en de website versterkt en/of vernieuwd.

Het traject waarbij FBT en PiT samen aan een sterke toekomst van de sector bouwen, is duidelijk ingezet!

Voor meer persinformatie:
PiT, Partners in Textile Care
Ann Vande Kerckhove, secretariaat
Tel.: 02/463.19.50 Fax: 02/463.17.61
E-mail: avk@fbt-online.be
Website: www.fbt-online.be

URL: http://www.fbt-online.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations:

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR