Time : 15:31:41
Date : 22 March 2006

Sender Name: Agence Fédérale de Contrôle Nucléaire

Workshop on Interventional Radiology

Op 25 maart 2006 organiseert het FANC een seminarie over het thema van de interventionele radiologie in de lokalen van het Radisson SAS Hotel te Brussel.

Interventionele radiologie is het gebruik, in de geneeskunde, van toestellen die ioniserende stralen uitzenden voor de begeleiding van bepaalde interventies en invasieve procedures, in het bijzonder binnen het domein van de cardiologie.

Het FANC stimuleert en coördineert onderzoeks- en
ontwikkelingswerkzaamheden die op diverse gebieden gevoerd worden. Het werkt hiervoor zeer nauw samen met de overheidsinstellingen die actief zijn op het gebied van het nucleaire, met de wetenschappelijke onderzoeksmiddens en met de betrokken internationale instanties.

Het is in deze context dat het FANC, op vraag van de Hoge Gezondheidsraad, een onderzoek in de interventionele radiologie gefinancierd en georganiseerd heeft. Tijdens het seminarie van aanstaande zaterdag zullen specialisten van verschillende disciplines debatteren over de resultaten die door deze studie verzameld werden. Deze studie werd in België gedurende twee jaar uitgevoerd in samenwerking met verschillende universiteiten, onderzoekscentra en ziekenhuizen.

Een van de doelstellingen van het seminarie bestaat erin te onderzoeken welke de praktische implicaties zijn op het gebied van de dagelijkse stralingsbescherming van de patiënten en van het betrokken personeel.

Een gedetailleerd programma van het seminarie vindt u op de website van het FANC, op het adres: www.fanc.fgov.be.

Het FANC zal de belangrijkste bevindingen van het seminarie op zijn website publiceren.

Het FANC is het Belgisch overheidsorgaan dat als opdracht heeft de bevolking, de werknemers en het leefmilieu te beschermen tegen de gevaren van ioniserende straling.

Contactpunt voor de pers: GP-Presse@fanc.fgov.be

URL: http://www.fanc.fgov.be