CD&V


24 maart 2006

Jong-cd&v breekt uit met koffie

24/03/2006

Lang geleden kwijnde de volksbuurt van de Brusselse Oude Graanmarkt, waar ooit de Zenne liep, stilletjes weg. Mensen maakten liever een ommetje. Door investeringen van de private sector en de overheid is de buurt aan het herademen. Op die plek gaf JONGCD&V op vrijdag 24 maart de kick-off van hun vijfde UitBreekUur. Van 25 maart tot en met 9 april zullen in heel Vlaanderen meer dan 70 afdelingen actie voeren rond "sociale cohesie", het jaarthema van JONGCD&V.

Ondernemers en overheid pakten de herinrichting van de pleintjes rond de Brusselse Oude Graanmarkt grondig aan. Hippe winkels en restaurants trekken nu weer jongeren aan om in de buurt te komen wonen, te studeren of gewoon te genieten... De bankjes en een gemeenschapscentrum op het plein verhogen ook de sociale cohesie. Oude en nieuwe bewoners vinden er elkaar en leggen blijvende contacten.

De JONGCD&V'ers nodigden vrijdag passanten uit 'op de koffie'. Zij die even tijd hadden, namen plaats in de zetel en vertelden hun positieve en soms minder positieve belevenissen over Brussel. Dat leverde alweer talrijke ideeën op waarmee JONGCD&V en JONGCD&V Brussel kunnen verderwerken aan een leefbare omgeving.

© CD&V - Wetstraat 89 - 1040 Brussel


CD&V
Wetstraat 89

1040 Brussel
Tel : 02.238.38.11
Fax : 02.230.43.60
www.cdenv.be
E-mail : inform@cdenv.be