Time : 10:27:23
Date : 10 March 2006
Sender Name: FREE RECORD SHOP BELGIUM

Willy Sommers signeert bij Free Record Shop !

Aartselaar, 22 maart 2006

Op 1 en 2 april staat Willy Sommers samen met andere artiesten op de planken van de Ethias Arena te Hasselt tijdens het Schlagerfestival dat daar georganiseerd wordt. Tickets voor dit Schlagerfestival zijn in alle Free Record Shop filialen te koop. Bovendien kun je op 25 maart Willy Sommers al ontmoeten in Free Record Shop Hasselt!

Over Free Record Shop:

Free Record Shop is een toonaangevend bedrijf in de entertainment sector met ondertussen meer dan 68 winkels. Als specialist in "music, movies, games, books en more" wil Free Record Shop voor elke doelgroep de juiste entertainment producten in huis hebben. En entertainment gaat verder dan dat ... wij brengen de artiesten in onze winkels en hierdoor kunnen de klanten kennis maken met het muzikale talent.

Dat Free Record Shop graag Vlaams talent ondersteunt, is al meermaals in het verleden gebleken.

Willy Sommers signeert op 25 maart 2006:


* Free Record Shop - Koning Albertstraat 33 - Hasselt 14.00 u

Over Willy Sommers:

In Ukkel wordt op 9 augustus 1952 ten huize De Gieter een jongen geboren die de voornaam Willy meekrijgt. Als kleine rakker is Willy De Gieter een creatief en actief kereltje. Er gaat geen familiefeestje voorbij of Willy zingt wel één of ander liedje. Op z'n 14 besluit Willy om naar de Anderlechtse muziekacademie te trekken. Hij schrijft zich in voor notenleer, piano en saxofoon. We noteren 1967, samen met een paar vrienden had Willy het idee opgevat om zelf een rockgroepje op te richten. En zo ontstonden The Sons Of Abraham. Na één jaar liet hij The Sons Of Abraham voor wat ze waren en werd hij zowaar leadzanger van een populaire band in het Pajottenland ; The Yeats.
Het muzikale succes en de eerste fans waren een feit. Trouwens, The Yeats lagen onrechtstreeks mee aan de basis van zijn muzikale loopbaan. Toen hij twee jaar in de groep zat, kwam hij op kerstavond 1970 in contact met Roland Verlooven (Armath) . Tussen beide klikte het meteen en we mogen absoluut stellen dat Roland Verlooven zo'n beetje de stuwende kracht is geworden van het muzikale Sommers' succesverhaal.
Met Het is weer morgen kwam platenfirma Vogue in maart 1971 uit met een nieuwe muzieknaam in Vlaanderen ; Willy Sommers. De verzamelde muziekpers beoordeelde het nummer en de artiest als een verfrissend muzikaal geluid.
Een paar maanden na de release van zijn debuutsingle, moeten de muziekjongens- en meisjes hun mening herzien want bij de release van Zeven anjers, zeven rozen in datzelfde jaar (1971) is de absolute doorbraak van Willy Sommers in Vlaanderen een feit. Hij verkocht meer dan 100.000 plaatjes in Vlaanderen en stond maar liefst 19 weken nummer één in de hitparade.

In 1976 bracht Willy de single Holiday uit. Hij stond ermee vijf maanden lang in de top-10. Op 23 november van datzelfde jaar ondertekent Willy Sommers een contract met platengigant Philips/Polygram voor de komende decennia. Wat populariteit betreft is Sommers een absolute kaskraker.
In ' 79 , 81 en ' 84 won hij de Zomerhit , een onderscheiding voor de beste Vlaamse single van het jaar. Respectievelijk ging deze onderscheiding naar de singles De nacht wordt lang, Naar de zee en het felgesmaakte Ik ben verliefd op haar.
In 1979 bracht hij de langspeler Willy Sommers Internationaal uit met Franse, Duitse en Spaanse nummers.
De jaren tachtig waren moeilijk voor de Vlaamse muziekindustrie. Aan hits en vooral optredens had Willy Sommers geen gebrek; Naar de zee, Ken je nog die slows, Dallas, Jij, Vlaanderen de leeuw (wat een klassieker zou worden en nog steeds luidkeels meegebruld wordt op menige studenten-cantussen).
In september-oktober '88 werd Willy gevraagd om het muziekprogramma Tien om te zien te presenteren. Eerst twijfelde de man uit Lennik omdat bovenal zijn muzikale carrière prioriteit was, maar dat schepte voor de makers van het programma geen enkel probleem. Zo kwam Tien Om Te Zien in 1989 op de buis en Willy presenteerde het programma samen met Bea Van Der Maet. Het programma werd een begrip in Vlaanderen en gedurende meer dan 10 jaar zou het dan ook onafgebroken in de top-10 staan van de CIM-kijkcijfers.
In '89 bracht Willy het nummer Het water is veel te diep uit en voor Tien om te zien verkocht de single een duizendtal stuks. Onder impuls van het opgestarte muziekprogramma vlogen de singles over de toonbank en in mum van tijd kreeg het nummer een gouden randje. Enkel Will Tura kon Sommers op dat moment van de nummer één houden in de hitparade.
De nummer één voor Sommers was er meteen met de opvolger Als een leeuw in een kooi in datzelfde jaar '89.
Sommers scoorde niet alleen op tv, ook muzikaal ging het hem helemaal voor de wind. Zijn muur werd gedecoreerd met goud en platina en dat met singles als Mooie vrouwen lopen nooit in de schaduw en Kijk eens diep in mijn ogen (een duet met diva Wendy Van Wanten). In 1993 komt het album Parfum d'amour uit, een cd waarbij Sommers enkele Franse nummers bewerkt. In 1995 wordt er gekozen voor Profumo d'amore waarbij er een selectie en bewerking gemaakt wordt van Italiaanse klassiekers.

In een volgelopen Antwerps Sportpaleis presenteerde Willy Sommers samen met Anne De Baetzelier de TOTZ-special, we noteren eind '97. In 1998 verschijnt het album Op reis naar jou/Onderste boven met de hitsingles Met mijn ogen dicht, Toen kwam jij, Ik geef me over, Er is geen reden en Zomaar zomer.
Platenfirma Play That Beat! brengt begin 2000 de 8 eerste langspeelplaten van Willy uit op CD. Een prima idee voor wie in het nieuwe millennium geen platendraaier meer heeft.
In maart 2000 komt het nieuwe album: Warm in mijn hart op de markt. Na een jaar afwezigheid komt "Tien om te zien" opnieuw op het Vlaamse scherm.
Van een gigantisch succes gesproken: de absolute top van de kijkcijfers. Nu staat Anne De Baetzelier aan de zijde van Willy voor de presentatie van het rogramma.Willy brengt de singel Kleine Karlien uit,de voorbode van een nieuw album.
Vanaf september 2000 presenteert hij een nieuw TV programma op TV: Hitstop, een clipprogramma. TV, muziek en Willy Sommers zijn één. In november 2000 brengt Willy bij platenfirma Label Vie een nieuw album op de markt in productie van gitaarvirtuoos Françis Goya: Alleen de liefde overwint. 2001 wordt een belangrijk jaar, een mijlpaal in Willy's leven: 30 jaar Sommers.
De concerten in het teken van zijn 30 jarige carrière waren een ongekend succes. Radio en televisie besteden uitgebreid aandacht aan de evenementen rond 30 jaar Sommers. Iedereen kan er méér dan tevreden op terugkijken.

Naar aanleiding van de geboorte van zijn dochter Luna maakt Willy in een productie van John Terra de singel: Het mooiste wat bestaat. Begin 2003 brengt Willy de singel Als tevoren uit, opnieuw in een productie van John Terra. Een sterke song die door gebrek aan promotiemogelijkheden te weinig aandacht krijgt.
Maar iets later komt de plotse ommekeer: onder impuls van managers Ilia Beyers en Piet Roelen wordt er een nieuw album klaargestoomd door, jawel 3 artiesten, Lisa Del Bo, Luc Steeno en Willy Sommers. Het album heet: De mooiste duetten en méér. De gerenommeerde producer Peter Koelewijn zorgde voor een fantastische productie. Een schot in de roos. Begin februari 2006 is de nieuwe cd Op verzoek verschenen, dit naar aanleiding van het 35 jarig jubileum van Willy Sommers. Deze cd bevat de nieuwe singel Ik mag van je houden en is de meest complete verzamelaar uit de carrière van Willy Sommers. Het is een dubbel-cd die de muzikale evolutie én de veelzijdigheid van Willy perfect schetst. Op 19 maart geeft Willy de aftrap van een reeks concerten in het kader van de viering van zijn 35 jarige carrière.

Tijdens de signeersessies in Free Record Shop is er gelegenheid om de artiest te ontmoeten, te fotograferen en om een cd en/of single te laten signeren.

Voor meer info over de Free Record Shop signeersessies, contacteer Jean-Pierre Demeuter,
0485/ 55 63 05
www.freerecordshop.be

URL: http://www.freerecordshop.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL