1e persbericht van zaterdag 25 maart 2006

berichten uit de regio

Eindhoven, 25-03-2006

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs in na snelheidsovertreding

De politie heeft vrijdagavond het rijbewijs van een 33-jarige Eindhovense automobilist ingenomen. Dat gebeurde nadat hij om 21.50 uur op de Tilburgseweg betrapt was op een snelheidsovertreding. Hij reed 121 km/u terwijl daar 70 gereden mag worden. Hij had ook gedronken en blies een promillage van 0,9. Voor beide feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt man aan na mishandeling

Zaterdag om 2.30 uur heeft de politie op de Dommelstraat een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou even daarvoor de portier van een uitgaansgelegenheid aan de Dommelstraat mishandeld hebben. Hij had hem een kopstoot gegeven. De portier liep een bloedneus op. De verdachte hoorde bij een groep personen waarvan er eentje niet naar binnen mocht vanwege eerdere problemen. De verdachte is ingesloten.

Eindhoven: Politie betrapt vier auto-inbrekers

Zaterdag om 3.00 uur heeft de politie op de Ds. Theodor Fliednerstraat drie Eindhovenaren van (2x) 15 en 16 jaar en een 18-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Na een melding betrapte de politie de vier verdachten bij inbraken in autos aan de Amundsenlaan. De inbrekers vluchtten maar konden aangehouden worden. Onderweg gooiden ze nog een navigatiesysteem weg. Bij twee autos bleek ingebroken te zijn. De verdachten zijn de cel ingegaan.

Eindhoven: Man na mishandeling aangehouden

Op de Markt heeft de politie zaterdag om 3.40 uur een 25-jarige man uit Veghel aangehouden. De man zou even daarvoor op de Ten Hagestraat een 19-jarige Eindhovenaar bewusteloos hebben geslagen. De mishandeling gebeurde na een onenigheid in een eetgelegenheid aan het Stratumseind. Hij had ook een vriend van het slachtoffer geslagen. Deze had enkele verwondingen in het gezicht. De verdachte is ingesloten.

Budel: Sieraden weg bij inbraak

Vrijdag tussen 13.00 en 22.30 uur is ingebroken in een woning aan de Grensweg. Een keukenraam was opengebroken. De bewoners missen sieraden.

Someren: Politie houdt twee mannen aan na mishandeling

Vrijdagavond heeft de politie in hun woningen in Lierop een 32-jarige en een 62-jarige man aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij vrijdag rond 17.00 uur op de Belienberkdijk een 17-jarige bestuurder van een graafmachine hebben mishandeld. De graafmachine-bestuurder reed over de smalle Belienberkdijk en de twee verdachten reden in twee autos achter hem. Ze konden niet passeren. Een van de verdachten passeerde de graafmachine aan de rechterkant en dwong de 17-jarige bestuurder te stoppen. De twee verdachten waren kwaad omdat ze niet snel hadden kunnen passeren. Een van hen sloeg het slachtoffer enkele malen in het gezicht. Toen getuigen te hulp schoten verdwenen de twee verdachten. Door het kenteken konden ze opgespoord worden. Ze zijn de cel ingegaan.

Valkenswaard: Man aangehouden na mishandeling

Een 23-jarige Eindhovenaar is zaterdag om 2.30 uur op de Markt aangehouden nadat hij een 30-jarige man uit Valkenswaard had mishandeld. Het slachtoffer kwam een eetgelegenheid uitgelopen en werd meteen zonder enige aanleiding in het gezicht geslagen. Hij viel op de grond en werd ook nog tegen het hoofd geschopt. De verdachte is ingesloten.