Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

25 Maart 2006

Apeldoorn - valpartij na rijden door rood

De Apeldoornse politie heeft zaterdagochtend (25/3) met hulp van getuigen een 20-jarige Apeldoornse aangehouden die kort tevoren op de kruising Deventerstraat/Laan van Osseveld een ongeval had veroorzaakt en was doorgereden. Een 25-jarige motorrijder uit Wilp stond voor de verkeersichten op de Deventerstraat te wachten en wilde linksaf richting Teuge rijden. Toen hij groen kreeg trok de motorrijder op, maar op dat moment kwam de Apeldoornse met een bestelbusje vanaf de Laan van Osseveld de kruising oprijden. Hierbij werd gezien dat zij door rood reed, waardoor de motorrijder op de rem moest om een aanrijding te voorkomen. Hij kwam daarbij te vallen en liep beenletsel en schade aan zijn motor op. Diverse getuigen ondernamen actie en één van hen volgde het busje en informeerde via een mobieltje de politie. Op de Kruizemuntstraat werd de bestuurster door de politie aangehouden. Zij is op het politiebureau verhoord en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - man verdacht van diefstal kabels

Apeldoornse agenten hebben zaterdagochtend (25/3) omstreeks 05.25 uur een 30-jarige Apeldoorner aangehouden die verdacht wordt van diefstal van elektriciteitskabels. Agenten zagen de man met de auto over de Matenpoort rijden en besloten hem te controleren. Toen hij gestopt was, stapte hij direct uit z'n auto en liep op de agenten af. Terwijl één van de agenten de man een blaasproef afnam, keek de ander in de auto. Op de achterbank lag een hoeveelheid elektriciteitskabel. Het viel de agenten ook op, dat de man vieze handen had, z'n broek nat was en dat de auto onder de modder zat. Over de kabels kon hij geen duidelijke verklaring geven. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij vandaag verhoord wordt.

Apeldoorn - vernieling ruit

Agenten hebben zaterdagochtend (25/3) omstreeks 04.20 uur een 20-jarige Apeldoorner aangehouden voor vernieling van een ruit van een horecazaak aan de Nieuwstraat. De agenten hielden op de fiets horecatoezicht en zagen, dat een voor hen lopende jongeman plotseling een ruit intrapte. Hij werd direct aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hier is hij ingesloten voor verhoor.

Apeldoorn - eigen rechter ?

De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder van een beige Mercedes, oud type, die vrijdagavond (24/3) kennelijk eigen rechter wilde spelen na een verkeersovertreding door drie jongeren. De drie tieners fietsten omstreeks 18.45 uur naast elkaar op de fiets over de 1e Wormenseweg in de richting van de Laan van de Mensenrechten. De Mercedes kwam uit tegenovergestelde richting en wilde kennelijk net een voor hem rijdende fietser inhalen, maar dit kon niet door het gedrag van het trio. Kennelijk heeft de bestuurder zich hier zo boos over gemaakt, dat hij z'n auto keerde en de fietsers volgde. Op de Nieuwendijk sneed hij de jongens af en kwam uit z'n auto zetten. Twee van hen kregen een vuistslag in het gezicht, terwijl de bestuurder van één van de jongens z'n mobieltje afpakte en meenam. De politie zoekt getuigen van het voorval en adviseert de bestuurder om zijn verhaal te komen vertellen.

Apeldoorn - verlichtingscontrole

Agenten hebben vrijdagavond laat de fietsverlichting van naar de binnenstad gaande jeugd gecontroleerd. 5 jongelui kregen een bekeuring en de politie wil hiermee bereiken, dat stappers ook aan hun veiligheid denken wanneer ze uitgaan.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --