Ingezonden persbericht


Amsterdam Airport Schiphol, 21 december 2005

Nieuwe luchtverbinding Amsterdam - Aberdeen

bmi driemaal daags naar centrum olie-industrie in Schotland

Met ingang van 27 maart 2006 opent bmi driemaal daags een luchtverbinding tussen Schiphol en het Schotse Aberdeen. De vluchten worden verzorgd op werkdagen (vertrek 10.30 - 15.10 - 19.45 uur) en deels op zaterdag en zondag. Er wordt gevlogen met Embraer jets, die plaats bieden aan 49 passagiers in zowel business als economy class.

Jenny Caulfield, Sales Manager Nederland en Scandinavië: "Met de nieuwe route bieden we Nederlandse passagiers een perfecte mogelijkheid om snel, comfortabel en tegen concurrerende tarieven van Amsterdam naar Aberdeen te vliegen. Deze Schotse stad vervult een centrale functie voor bedrijven die actief zijn in de olie-industrie op Noordzee. Daarom bieden we naast de bestaande route die bmi verzorgt vanaf Groningen, nu ook de directe verbinding tussen Amsterdam en Aberdeen."

Aberdeen is in omvang de derde stad van Schotland, gelegen aan de oostkust. Sinds de ontdekking van olie en gas in de Noordzee is de stad uitgegroeid tot een dynamisch zakencentrum voor ondernemingen in de energiesector. Niettemin heeft de stad ook een rijk toeristisch potentieel vanwege onder meer het prachtige rotsachtige kustgebied en de aantrekkelijke directe omgeving.

bmi verzorgt dagelijks acht rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam Schiphol naar Londen Heathrow en vliegt elke werkdag een keer tussen Groningen en Aberdeen. Vanaf Londen Heathrow biedt de maatschappij uitstekende verbindingen met Mumbai (India), Riyad (Saudi-Arabië) en de rest van het Verenigd Koninkrijk en de Ierse republiek. Vanaf Manchester verzorgt bmi transatlantische lijndiensten met Chicago, Las Vegas en het Caraïbisch gebied (www.flybmi.com).

bmi maakt deel uit van Star Alliance. Deze eerste mondiaal opererende luchtvaartalliantie is opgericht in 1997. De 16 aangesloten luchtvaartmaatschappijen bieden reizigers een wereldwijd bereik aan bestemmingen en een aangename reiservaring. Gezamenlijk bieden de luchtvaartmaatschappijen meer dan 15.000 dagelijkse vluchten naar 795 bestemmingen in 139 landen. Zowel in 2003 als in 2005 heeft onderzoeksinstituut Skytrax StarAlliance uitgeroepen tot beste luchtvaartalliantie.