Ingezonden persbericht


'Looking Good' presentatrice Marielle Bastiaansen presenteert competitie om Blue Diamond Award 2006

Persbericht
Utrecht, 26 januari 2006

Op Beauty Trade special, vakbeurs voor schoonheidsspecialisten, nagelstylisten en voetverzorgers

Marielle Bastiaansen, bekend van het tv-programma 'Looking Good' presenteert op maandag 27 maart tijdens de vakbeurs Beauty Trade special 2006 de competitie om de felbegeerde 'Blue Diamond Award'. Deze wedstrijd om de titel 'Cursist van het Jaar' staat open voor aankomende talenten uit het eindexamenjaar 2005-2006 van de opleiding Schoonheidsspecialist. Beauty Trade special is het jaarlijkse vakevenement in de Jaarbeurs Utrecht voor schoonheidsspecialisten, nagelstylisten en voetverzorgers. De data zijn van 25 t/m 27 maart. De beurs is in hal 9, 10 en 11 en wordt georganiseerd door VNU Exhibitions i.s.m. brancheorganisatie BT&EA .

De wedstrijd om de Blue Diamond Award bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte gevolgd door een finaleronde. De deelnemers leggen een theorietoets af, die bestaat uit multiplechoice-vragen gebaseerd op praktijkcases. Daarna voeren zij op het Wedstrijdpodium in hal 9 een decolleté-, nek- en armmassage uit. Vorig jaar telde de competitie bijna 70 kandidaten van 29 scholen en ook dit jaar kan hetzelfde aantal leerlingen meedoen.

'Avond-make-up'
De twaalf deelnemers met het hoogste aantal totaalpunten voor theorie en praktijk gaan door naar de finale met als opdracht een 'avond make-up'. Het totaal van de drie onderdelen bepaalt wie de Blue Diamond Award wint. De winnaar mag zich een jaar lang 'Cursist van het Jaar 2006' noemen en wordt omstreeks 16.00 uur bekendgemaakt op het grote podium in hal 11.

Programma
9.30 uur Start theorietoets, Congreszaal Irene
12.00 uur Start praktijktoetsen. Wedstrijdpodium Hal 9 15.00 uur Start finaleronde, Wedstrijdpodium Hal 9 16.00 uur Prijsuitreiking, Wedstrijdpodium Hal 11

De Blue Diamond Award wordt georganiseerd door KOC Nederland en het vakblad Esthéticienne, in samenwerking met leveranciersvereniging BT&EA, Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA),de Anbos en VNU Exhibitions Europe.

Voor meer informatie: tel. 0900-52272387 (lokaal tarief). Zie ook: www.beautybeurzen.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht