RTL Group


John van den Heuvel terug met nieuwe reeks 'Bureau Misdaad' bij RTL 5 Vanaf maandag 27 maart krijgt Nederland weer wekelijks een kijkje in de onderwereld, op deze datum keert namelijk het RTL 5-programma Bureau Misdaad terug. In het eerste seizoen wist de gerenommeerde misdaadjournalist/presentator John van den Heuvel al spraakmakende onthullingen en verhelderende inzichten in de achtergronden op het scherm te brengen. Vlak voor de start vonden in het criminele milieu drie liquidaties plaats en deze actuele ontwikkelingen werden meteen prominent uitgelicht in de eerste aflevering. De confronterende verborgen cameraregistratie met Erik de Vlieger, waarin de eens zo succesvolle zakenman vrijuit sprak over afpersing, deed samen met de aanvullingen van insiders veel stof op waaien. John toonde ook het hoe en waarom van een professioneel arrestatieteam, dat tegenwoordig steeds vaker in actie komt tegen zwaarbewapende criminelen en terroristen. Sterker nog, voor het oog van de camera onderging hij zelfs dezelfde training. Ook ging de RTL Boulevard-crime deskundige en misdaadverslaggever bij De Telegraaf in op een ander hot item: tbs. Hij sprak met zowel de directeur van een kliniek als met een patiënt. En dat is precies wat John ook in het tweede seizoen van Bureau Misdaad gaat doen: met iedereen praten om alle kanten van de misdaad aan de kijker te tonen.

John van den Heuvel (43) werkte als rechercheur bij de CID in Amsterdam voordat hij in 1990 als misdaadverslaggever aan de slag ging bij De Telegraaf. Sindsdien werkte hij daar aan talloze nationale en internationale misdaadreportages. Hij ontmaskerde met harde bewijzen Desi Bouterse als drugsbaron, schreef als eerste over de criminele handel en wandel van de vermoorde vastgoedtycoon Willem Endstra, onthulde spectaculaire achtergronden van de reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld en bracht vorig jaar licht in de zaak van de drie vermoorde Hells Angels in Limburg. Verder beschreef Van den Heuvel van binnenuit de internationale drugsmaffia, deed zelf onderzoek in het criminele milieu in Suriname, de Nederlandse Antillen, Aruba en hét brandpunt van de mondiale drugsscene, Colombia. Daar had hij in de gevangenis ook een exclusieve ontmoeting met de broer van de vermoorde cocaïnekoning Pablo Escobar. Al sinds de start van RTL Boulevard in 2001 is hij als crime-deskundige aan het RTL 4-programma verbonden. Daarnaast schreef John boeken over onder meer Abraham Moszkowicz, Desi Bouterse en over hoe de Colombiaanse drugskartels de Antillen in hun greep kregen.

Uitzending: RTL 5, wekelijks, vanaf maandag 27 maart, tussen 21.30 en 22.30 uur.


---

------------

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl

© 2006 RTL Nederland / IP