Gedeputeerden trekken provincie in voor tekst en uitleg

De drie direct verantwoordelijke gedeputeerden Laura Bouwmeester (water, milieu), Wubbo de Raad (verkeer en vervoer) en coördinerend gedeputeerde Andries Greiner (economie en ruimtelijke ordening) bezoeken tussen 27 maart en 5 april de 6 Flevolandse gemeenten om aan de bewoners tekst en uitleg te geven over het nieuwe Omgevingsplan 2006 - 2015.

Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben het ontwerp Omgevingsplan nu vastgesteld. Dit ontwerp Omgevingsplan geeft het beleidskader op het gebied van water, milieu, ruimtelijke ordening, verkeer, vervoer, economie, sociale zaken en cultuur. Het vaststellen van het ontwerp is de eerste stap in de officiële besluitvorming voor het nieuwe Omgevingsplan, waarover PS eind 2006 een definitief besluit neemt.

In het nieuwe Omgevingsplan is vooral de rol van de provincie nieuw. Niet alles wordt van tevoren tot in de details vastgelegd, maar de provincie stelt kaders waarbinnen ontwikkelingen mogelijk zijn. De provincie wil ook zelf ontwikkelingen in gang zetten. Daarom zijn in het Omgevingsplan 7 speerpunten opgenomen, t.w. A lmere,
OostvaardersWold, Luchthaven Lelystad, Markermeer/IJmeer, Oostrand van Flevoland, West-Oost as en Noordelijk Flevoland. Binnen deze speerpunten gaat de provincie samen met partners werken aan de realisatie van gezamenlijke ambities. Daardoor moet Flevoland nog mooier en beter worden dan het nu al is, is de inzet van de provincie.

Van 27 maart t/m 8 mei zal het Omgevingsplan ter inzage liggen op alle gemeentehuizen binnen de provincie, bij het waterschap en op het provinciehuis. Iedereen wordt in die periode in de gelegenheid gesteld een zienswijze of bedenkingen met betrekking tot het ontwerp schriftelijk in te dienen bij Gedeputeerde Staten van Flevoland.

Omdat het Omgevingsplan belangrijk wordt geacht voor alle Flevolanders zal een afvaardiging van Gedeputeerde Staten van 27 maart t/m 5 april in alle Flevolandse gemeenten een informatieavond houden. Daar zal meer worden verteld over de inhoud van het Omgevingsplan en is er gelegenheid om met gedeputeerden hierover van gedachten te wisselen.