Gemeente Doetinchem

Start reconstructie kruising Havenstraat - Terborgseweg


-17 maart 2006-
De Havenstraat wordt op maandag 27 maart gedurende zes weken afgesloten voor verkeer. Op die dag wordt gestart met de reconstructie van de kruising Havenstraat - Terborgseweg. De Terborgseweg blijft tijdens de reconstructie gewoon open. Verkeer dat in de Havenstraat moet zijn, wordt door middel van borden omgeleid via de Terborgseweg en Fabrieksstraat. Op woensdag 10 mei wordt de Havenstraat weer opengesteld.

De reconstructie van de kruising Havenstraat - Terborgseweg is noodzakelijk door de aanleg van de nieuwe Bedrijvenweg. Met name in de spits laat de verkeersafwikkeling op deze kruising te wensen over. Door het drukke verkeer op de Terborgseweg is het vaak moeilijk vanaf de Havenstraat de Terborgseweg op te komen. Omgekeerd is het ook lastig om vanaf de Terborgseweg de Havenstraat in te rijden. Door het plaatsen van een verkeersregelinstallatie op de kruising komt na de reconstructie een einde aan deze situatie.

Wekelijks inloopspreekuur
De aanleg van de Bedrijvenweg en Wijnbergsebrug wordt gerealiseerd door de aannemerscombinatie Wijnbergen+. Dit is een samenwerkingsverband van BAM infra, HSM Steel Structures, Van Oord Nederland en DHV. Voor de duur van het project houdt de aannemerscombinatie kantoor aan de Vlijtstraat 47 in Doetinchem. Iedere vrijdag tussen 8.00-9.00 uur is hier een inloopspreekuur waar u met uw vragen over de aanleg van de Bedrijvenweg terecht kunt.