RTL Group

RTL 7
RTL Nederland lanceert uniek concept op RTL 7

Op maandag 27 maart aanstaande lanceert RTL Nederland een uniek concept op RTL 7. Vanaf die datum zijn elke werkdag, tussen 20.30 uur en 22.30 uur, alle kijkcijferkanonnen van RTL 4 en RTL 5 consequent binnen 24 uur opnieuw te zien bij RTL 7. Hierdoor hoeft de kijker publieksfavorieten, zoals Dancing With The Stars, Lotto Weekend Miljonairs, In Holland Staat Een Huis, Baantjer, Prison Break en Jouw Vrouw, Mijn Vrouw nooit meer te missen. De derde zender van RTL Nederland voorziet hiermee heel specifiek in de behoefte van de kijker aan een ruime keuzevrijheid.

Bart in t Hout, Algemeen Directeur Televisie RTL Nederland: Het is een heel nieuw idee dat nergens in Europa op deze manier wordt uitgevoerd. Het speelt in op de behoefte van de kijker om zijn favoriete programma niet te hoeven missen of om het nog een keer te zien. We zien een duidelijke trend dat het aantal kijkers dat zelf zijn kijkmoment wil bepalen, groeit. Een herhaling van Idols kan zomaar meer dan een half miljoen kijkers trekken. De herhalingen op RTL 7 deden het dus al heel goed, maar zaten nog teveel verspreid over de zender. Nu creëren we voor de kijker een heel helder kijkmoment tussen 20.30 en 22.30 uur. Bij RTL Group werd het idee enorm enthousiast ontvangen en wordt uitgekeken naar de resultaten.

Ook nieuw op RTL 7 is onder andere het parallel uitzenden van het zes uur bulletin van het RTL Nieuws en de uitzendtijd van Voetbal Insite om 22.30 uur. Verder blijft RTL 7 de vertrouwde zender waarop liefhebbers van onder andere zakelijk nieuws (RTL Z, Nederland In Bedrijf), sport (A1 Grand Prix en Wimbledon) en film terecht kunnen.


---

-------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim Koppenol, persdienst RTL Nederland via tel. 035-6718597

© 2006 RTL Nederland / IP