Gemeente Zoetermeer

Werkzaamheden Australiëweg, Edisonstraat en Zegwaartseweg

Vanaf maandag 27 maart aanstaande starten werkzaamheden aan de viaducten van de Australiëweg over de Edisonstraat en de Zegwaartseweg. Deze viaducten worden verbreed om de toekomstige op- en afritten aan te laten sluiten op de Australiëweg. De werkzaamheden duren tot eind oktober 2006 en hebben gevolgen voor het verkeer.

Australiëweg
Vanaf maandag 27 maart 2006 wordt op de Australiëweg in beide richtingen één rijstrook afgesloten voor het verkeer. Het betreft het gedeelte van de Australiëweg tussen de kruising met de Van Aalstlaan en de rotonde op de Oostweg (Maximaplein). Na de zomervakantie wordt de Australiëweg mogelijk een aantal keren geheel afgesloten. De afsluiting zal in principe plaatsvinden in het weekend of s nachts.

Edisonstraat
Vanaf maandag 27 maart 2006 wordt op de Edisonstraat ter hoogte van het viaduct Australiëweg één rijstrook afgesloten voor het verkeer. Eén rijstrook wordt gebruikt om het verkeer uit beide richtingen om de beurt langs de werkzaamheden te leiden. Voor fietsers blijft een fietsstrook beschikbaar. Volgens de planning zal in april 2006 de Edisonstraat ter hoogte van de werkzaamheden gedurende een aantal weken geheel worden afgesloten voor het verkeer. Dan vinden er hei- en sloopwerkzaamheden plaats. Deze afsluiting is noodzakelijk vanwege de veiligheid. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de afsluiting plaatsvindt. Nadere berichtgeving volgt zodra de exacte datum bekend is. Van te voren plaatst de gemeente op de Edisonstraat aankondigingsborden met de exacte datum van de afsluiting. Ook worden er omleidingsborden geplaatst.

Zegwaartseweg
Op de Zegwaartseweg wordt de onderdoorgang met de Australiëweg afgesloten voor het fietsverkeer. Fietsers kunnen omrijden via het Kangoeroepad. Deze afsluiting wordt afgestemd met de afsluiting van de Edisonstraat. Langs het fietspad komen aankondigingsborden met de exacte datum van de afsluiting. Ook worden er omleidingsborden geplaatst. De afsluiting duurt tot na de zomervakantie.