Gemeente Maassluis

Politie en toezichthouders houden veiligheidsactie bij Montessorischool

Met ingang van maandag 27 maart houden de toezichthouders van de gemeente Maassluis iedere ochtend en middag toezicht bij de Montessorischool in de Seringenstraat. Dit gebeurt als aanzet tot de veiligheidsactie die op donderdag 30 maart bij de school gehouden zal worden.
Veel ouders en verzorgers brengen hun kinderen naar school, omdat ze willen dat hen onderweg niets overkomt. Toch wordt geconstateerd dat ouders die hun kinderen halen en brengen met de auto vaak zelf onbewust zorgen voor een gevaarlijke en onoverzichtelijke verkeerssituatie rondom de school. Dat is het geval bij meerdere scholen in Maassluis en daarom is besloten veiligheidsacties rondom de scholen uit te gaan voeren.
Donderdagmorgen zullen de toezichthouders, bijgestaan door buurtagent Leen Borsboom, flyers uitdelen aan de ouders van de leerlingen van de Montessorischool. De flyer is bedoeld om de ouders bewust te maken van het feit dat met elkaar voor een veilige situatie gezorgd moet worden bij het wegbrengen en ophalen van de schoolkinderen. In de flyer staan de volgende tips vermeld:

* Vervoer uw kinderen veilig!
(Op de fiets in een veilig zitje, in de auto met veiligheidsgordel)

* Fiets niet over het trottoir! (Stap af op de rijbaan en begeleid uw kind eventueel lopend naar het hek)

* Parkeer uw auto op een veilige plaats, óók als het slecht weer is! (parkeer niet dubbel, niet vóór een oversteekplaats en ook niet (half) op het trottoir)

* Rijd bij voorkeur weg in de richting zoals u uw auto heeft gestopt!
(Draaien, keren en andere manoeuvres leveren vaak gevaarlijke situaties op; u kunt een kind over het hoofd zien)