Llink


Rotterdam, 23 maart 2006


- PERSBERICHT -

LLinke Soep ontvangt Daniel Lohues

Daniel Lohues is deze week te gast in de Radio 1 studio en laat een aantal liedjes horen van zijn nieuwe cd Allennig. Verder maakt Llinke Soep het onmogelijke mogelijk; radio maken voor doven. Ook bezocht reporter Marijn Veroni Steentjes. Zij heeft dystrofie en spreekt hierover. Verder heeft Andy McDonald ook deze week weer een heerlijk LLink Soepje gemaakt. LLinke Soep is vrijdag 24 maart om 20:00 uur te beluisteren op Radio 1.

Op 27 maart verschijnt zijn nieuwe album, Allennig ('Alleen'). En deze uitzending zit hij bij ons in de studio: zanger en liedjesschijver Daniel Lohues. 't Was eigenlijk niet de bedoeling deze liedjes als album uit te brengen, Daniel had ze vooral geschreven voor zijn nieuwe theaterprogramma, waarmee hij op dit moment door het land reist. Maar de reacties waren zo enthousiast, dat er toch een album kwam. Daniel laat alvast een paar liedjes van Allennig horen in LLinke Soep.

Om te kunnen dansen moet je kunnen bewegen. Horen is van minder belang. Dat bewijzen de bezoekers van Sencity. Komende zaterdag gaan daar honderden doven uit hun dak op de klanken van ondermeer Kraak & Smaak en 100% Isis. Hoe dan? Door het geluid op een creatieve manier om te zetten in beeld, geur, en gevoel. Door middel van een bewegende dansvloer bijvoorbeeld, een aromajockey en meeswingende masseurs.In LLinke Soep twee dove bezoekers die zaterdag stilletjes uit hun dak zullen gaan. Zo maken we het onmogelijke mogelijk, want radio voor doven; nog nooit eerder gehoord!

Ze ligt de hele dag in bed, als je haar aanraakt doet het pijn en ze kan slechts haar duimen, wijsvingers en haar hoofd bewegen. Veroni Steentjes (30) uit Arnhem heeft dystrofie, een soort ontstekingsziekte. Toen ze op haar twaalfde over een muurtje struikelde, begon de ziekte in haar arm. Sindsdien heeft het zich over haar hele lichaam verspreid en is Veroni aan bed gekluisterd.

LLinke Soep is vrijdag 24 maart om 20:00 uur te horen bij Radio 1. Llinke Soep is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT