Provincie Groningen

aansluiting Noordelijke Ringweg/Bedumerweg Informatieavonden werkzaamheden Noordzeebrug en aansluiting Noordelijke Ringweg/Bedumerweg 24 maart 2006

Op maandag 27 maart en dinsdag 28 maart organiseert de provincie Groningen met medewerking van de gemeente Groningen en de Kamer van Koophandel van Groningen informatieavonden over de werkzaamheden aan de Noordzeebrug en de aansluiting Noordelijke Ringweg/Bedumerweg, die gepland staan voor 2007.

De informatieavond op 27 maart is bestemd voor de betrokken bedrijven; die van 28 maart voor de omwonenden. Op 14 maart heeft er al een bijeenkomst voor de betrokken belangenverenigingen plaatsgevonden. De informatieavond vindt plaats in het Noorderpoortcollege (Poortstraat 50, Groningen). De zaal is beide avonden geopend vanaf 19.00 uur, het programma start om 19:30 uur.

Doel
Deze informatiebijeenkomsten hebben tot doel de omgeving/belanghebbenden te informeren over en de gelegenheid te bieden commentaar te geven op het conceptplan. Opmerkingen worden eventueel meegenomen in het definitieve plan.

Achtergronden werkzaamheden
De aanleiding voor dit project vormt de verbreding van de vaarweg Lemmer-Delfzijl voor grotere en bredere containervaart. Vandaar ook de noodzaak voor de vervanging van de huidige Noordzeebrug in een nieuwe brug met een grotere doorvaarthoogte en breedte. Tegelijkertijd vindt dan de reconstructie van de aansluiting van de ringweg op de Bedumerweg en op bedrijventerrein De Hoogte plaats.

De huidige verkeerslichten bij de Bedumerweg/aansluiting Noordelijke Ringweg verdwijnen en maken plaats voor rotondes, ongelijkvloerse kruisingen en nieuwe aansluitingen. De uitvoering van de werkzaamheden is voorzien begin 2007.

Kijk ook op: www.ringgroningen.nl

24 maart 2006