Gemeente Voorschoten

Persberichten - Voorstraat tussen Veursestraat en Bloklaan weer open Uitgebracht op: vrijdag 24 maart 2006

Op maandag 27 maart zal het laatste stuk Voorstraat tussen de Veurseweg en de Bloklaan weer opengesteld worden voor alle verkeer. Vanaf die dag is het dan weer mogelijk om via de Veurseweg de Voorstraat in te komen met de auto. Gedurende de rest van komende week zullen er op het plein bij het Paard nog wel werkzaamheden plaatsvinden, namelijk het dichtstraten van het pleintje, het aanbrengen van de sierverlichting rond het paard en het aanplanten van een boom en enkele struiken.

Wederom is het door de slechte weersomstandigheden nog niet mogelijk geweest om siersplitdrainage rond de bomen aan te brengen en dit zal dan ook weer uitgesteld moeten worden tot buitentemperatuur en vochtigheidsgraad het toe laten om het te verwerken.

De komende paar weken zullen er door de gehele Voorstraat nog diverse werkzaamheden plaatsvinden. Met deze werkzaamheden zullen alle opleveringspunten aangepakt worden en natuurlijk de bovengenoemde siersplitdrainage. Hier zullen de betrokken partijen weinig hinder van ondervinden en zal de Voorstraat voor het autoverkeer vrij begaanbaar blijven.

Omstreeks oktober van dit jaar zal de Treubstraat nog één keer afgesloten worden ter hoogte van de bouwwerkzaamheden aan het Treubplein. Hierover zullen de omwonenden voor de aanvang van de werkzaamheden door middel van een brief op de hoogte gesteld worden. Met betrekking tot de gescheurde linde op de hoek van de Bloklaan / Voorstraat zullen omwonenden zeer binnenkort nader bericht worden omtrent de te nemen maatregelen ten aanzien van deze boom.

Nadere inlichtingen omtrent deze herstratingswerkzaamheden zijn in te winnen bij de heer D.W. Diekhuis van het Uitvoerend Bedrijf (tel: 071-5600757) of bij diens afwezigheid het servicepunt van het Uitvoerend Bedrijf (tel:0800-2358248).

Tenslotte willen de vertegenwoordigers van de Gemeente Voorschoten, Ballast Nedam, BSI Bomenservice en Dynamicon de bewoners bedanken voor het begrip en de medewerking tijdens de werkzaamheden gedurende de afgelopen acht maanden.


- einde bericht -