Minister Kamp bezoekt Curaçao en Bonaire

Ministerie def

http://www.mindef.nl

Minister van Defensie Henk Kamp brengt van maandag 27 tot donderdag 30 maart 2006 een werkbezoek aan Curaçao en Bonaire.

De minister bezoekt een aantal Nederlandse marinierseenheden in het Caribische gebied en zal zich laten informeren over hun taken en werkzaamheden. Verder bezoekt hij de Koninklijke Marechaussee op Curaçao en wordt hij ontvangen door een zogeheten Atroka-team. Ook heeft de bewindsman een ontmoeting met de Antilliaanse minister van Justitie David Dick.

Op Bonaire spreekt Kamp met gezaghebber Herbert Domacassé en met de regeringsleider van Bonaire, Ramoncito Booi, van de Union Patriotiko Bonaireano (UPB).

Verder staan de toekomstige verhoudingen en staatkundige veranderingen in het Caribische gebied op de agenda. Samen met de minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties Alexander Pechtold en minister van Justitie Piet Hein Donner neemt Kamp deel aan de vergadering van de ministeriële stuurgroep van het Plan van Veiligheid Nederlandse Antillen. Daarbij voert minister Kamp overleg met de gouverneur van de Antillen Frits de los Santos Goedgedrag en de net benoemde minister-president Emily de Jongh-Elhage.