Persberichten district Eemland zuid, 09.15 uur

Utrecht, 27-03-2006

Verdachte aangehouden na autokraak

AMERSFOORT Een 16-jarige jongen uit Amersfoort is donderdagmiddag aangehouden op verdenking van een auto-inbraak op de Rubensstraat. Bij de inbraak, tegen 18.00 uur, was een ruit ingeslagen en een mobiele telefoon gestolen. Een getuige zag een jongen op een fiets er vandoor gaan. De politie trof de verdachte aan op de Mor Gerritsenstrraat. Hij voldeed aan het signalement. In zijn kleding werden glassplinters aangetroffen. De politie zoekt uit wat zijn betrokkenheid is bij de inbraak. De verdachte is in verzekering gesteld. Zijn ouders zijn op de hoogte gebracht.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Een 19-jarige Amersfoorter is in de nacht van zaterdag op zondag betrapt op rijden onder invloed. De politie zag hem omstreeks 05.40 uur rijden over de Koppel. De man viel op omdat hij steeds harder ging rijden. Daarop besloten de agenten achter hem aan te gaan. Op de Havik lieten zij hem stoppen en namen een blaastest af. Daaruit bleek dat hij te veel op had. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 335 ug/l. Omdat hij beginnend bestuurder is, kreeg hij een rijverbod van vier uur. Daarnaast is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

AMERSFOORT De politie heeft zondagochtend een 37-jarige vrouw uit Hoevelaken betrapt met te veel drank op achter het stuur van haar auto. De vrouw trok omstreeks 08.15 uur op de Operaweg in Amersfoort de aandacht van de agenten omdat ze niet handsfree belde. De eerste blaastest wees uit dat ze had gedronken. Op het bureau wees de ademtest uit dat ze een alcoholgehalte had van 290 ug/l. Ze kreeg een rijverbod van twee uur en twee bekeuringen: voor bellen tijdens het rijden en rijden onder invloed.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG Het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie heeft zondag een snelheidscontrole gehouden op de Maarsbergseweg. Tussen 14.00 en 16.00 uur passeerden 1350 voertuigen de radar. Daarvan reden er 19 te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 105 kilometer per uur.