Politie Haaglanden

persberichten 27 maart

Haaglanden, 27-03-2006

Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Den Haag Een 35-jarige automobilist uit Den Haag moest zondag 26 maart om 21.15 uur zijn rijbewijs inleveren, omdat hij op de Benoordenhoutseweg met een snelheid van 110 km/uur had gereden. De maximumsnelheid is er 50 km/uur.

Jongen met gestolen scooter

Den Haag De politie heeft zondag 26 maart om 19.30 uur op de Van Stolkweg een 17-jarige jongen uit Den Haag aangehouden, die in het bezit was van een gestolen scooter. Agenten zagen de jongen met de scooter lopen. Hij verklaarde dat hij het voertuig had gevonden.

Dronken rijder

Den Haag De politie heeft maandag 27 maart om 0.15 uur op de Visafslagweg een 23-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol. Aan het bureau blies hij 665 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Man ramt ingang kantoor

Den Haag Een 56-jarige Hagenaar is maandag 27 maart om 5.15 uur met een gehuurd bestelbusje door de gesloten draaideur een bedrijfspand aan de Prinses Beatrixlaan binnengereden. De man heeft een langlopend conflict met het bedrijf en wilde hiervoor enige aandacht. Er was alleen materiële schade. De man is aangehouden wegens vernieling. Twee fietsers gewond

Wateringen Op zaterdag 25 maart om 21.50 uur zijn bij een aanrijding op de Middenzwet twee 14-jarige fietsers uit Wateringen gewond geraakt. De slachtoffers werden aangereden door een 23-jarige tegemoetkomende automobilist uit Honselersdijk. Bij het ongeval kwam een van de fietsers in de sloot terecht. De automobilist verklaarde de fietsers niet gezien te hebben.

Bij controle bleek de automobilist te veel te hebben gedronken. Hij blies op het bureau 595 ug/l en is aangehouden.

Alcoholcontrole

Naaldwijk Op zondag 26 maart tussen 16.00 en 17.00 uur heeft de politie op de Hoogwerf een alcoholcontrole gehouden. In totaal 20 bestuurders zijn gecontroleerd.

Alle bestuurders bliezen een P (prima).

Zoon rijdt auto vader in de prak

Zoetermeer Op zondag 26 maart rond middernacht ontstond op de Kurt Weillrode een aanrijding. Een 18-jarige automobilist uit Zoetermeer reed tegen een betonnen markeringsblok aan. Door de klap schoof dit blok circa 200 meter verder. De bestuurder nam vervolgens de benen om direct hierna terug te keren met zijn vader. Toen kwam de aap uit de mouw en bleek dat de jongen de auto van zijn vader had geleend en tevens geen rijbewijs had. De jongen kreeg een bekeuring en de auto werd weggesleept.

Brandstichting schuur

Zoetermeer Op maandag 27 maart om 04:30 uur ontstond brand in een schuur aan de Lijnbaan. Ter plaatse bleek dat de schuur behorende bij een van de woningen in brand stond. De schuur brandde geheel uit en een nabij gelegen schuur had veel rookschade. De politie vermoed dat er sprake is van brandstichting. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Zoetermeer of telefonisch via 0900-8844.