Gemeente Doesburg


week 13-2006

Nieuws uit het stadhuis, d.d. 29 maart 2006, week 13.

BESTUURSVERGADERINGEN

Raadsvergadering
De gemeenteraad van Doesburg vergadert a.s. donderdag 30 maart 2006 in de raadzaal in het stadhuis.
De agenda ziet er als volgt uit:

1. Opening, mededelingen en vaststellen definitieve agenda.
2. Vaststellen besluitenlijst raadsvergadering 23 februari 2006.
3. Ingekomen stukken.

4. Benoeming Gecommitteerde van de Gestichten van Weldadigheid.
5. Rondvraag raadsleden.

De vergadering is openbaar en begint om 19.30 uur. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij de heer W. Stoppels, raadsgriffier, tel. 481320 stadhuis.

Collegebesluiten
Dinsdag 21 maart j.l. heeft het college van burgemeester en wethouders onder meer de volgende besluiten genomen:

* Als onderdeel van de algehele samenwerking tussen Rheden en Doesburg zal onder meer worden samengewerkt bij de WOZ-taxaties. Hiermee zal op korte termijn een start worden gemaakt.
* Besluiten zijn genomen over de definitieve vaststelling (afrekening) van de subsidie 2004 en de toekenning van de subsidie 2006 aan Stichting WIND.

* Er zal een subsidieaanvrage worden ingediend bij het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport ter verkrijging van gelden voor activiteiten op het vlak van buurt, onderwijs en sport.

BOUWEN EN WONEN

Bekendmaking Monumentenwet 1988
Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens om een monumentenvergunning te verlenen voor het wijzigen van het rijksmonument aan de Gasthuisstraat 11, monumentennummer 12958. De wijzigingen hebben betrekking op het plaatsen van veiligheidshaken. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbesluit met alle relevante stukken en gegevens vanaf donderdag 30 maart 2006 voor een ieder gedurende 6 weken ter inzage bij het publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. Binnen deze termijn kan een ieder zijn of haar zienswijzen zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Indien u mondeling wilt reageren, kan dit na afspraak met de heer M. Lenselink, tel. (0313) 481362. Het Publieksbureau is elke werkdag, met uitzondering van de vrijdagmiddag, van 8.30 tot 14.30 uur en op maandagavond van 18.00 tot 19.30 uur geopend.

Vrijstellingsprocedure artikel 19 Lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening
Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens om met toepassing van Artikel 19 Lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan Binnenstad. De vrijstelling wordt aangevraagd om het vergroten en veranderen van een woning en bestaande aanbouw mogelijk te maken op het perceel Ph. Gastelaarsstraat 13 te Doesburg, kadastraal bekend gemeente Doesburg, sectie C nummer 3430. Het bouwplan ligt met ingang van donderdag 30 maart 2006 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage bij het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC Doesburg.

Vrijstelling en bouwvergunning Barend Ubbinkweg 9 (exercitieloods) Burgemeester en wethouders van Doesburg maken bekend op 21 maart 2006, met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling te hebben verleend van het globale bestemmingsplan IJsselkade voor het gewijzigd gebruiken van een stallingsruimte/opslagloods aan de Barend Ubbinkweg 9 ten behoeve van culturele doeleinden en detailhandel in antiek en kunst alsmede andere vormen van woninginrichting. Daarnaast maken burgemeester en wethouders bekend, dat zij op 28 maart 2006 bouwvergunning hebben verleend voor het restaureren, renoveren en verbouwen ten behoeve hiervan.
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken na bekendmaking, een bezwaarschrift worden ingediend. Een bezwaarschrift dient gericht te worden aan burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:
a. de naam en het adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.
Dit bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Tegelijkertijd kunt u de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, postbus 9030, 6800 EM te Arnhem verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op uw belangen, dat vereist.

Vrijstelling en bouwvergunning Barend Ubbinkweg 9 (nieuwbouw) Burgemeester en wethouders van Doesburg maken bekend op 21 maart 2006, met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling te hebben verleend van het globale bestemmingsplan IJsselkade voor het realiseren van een winkel en werkplaats aan de Barend Ubbinkweg 9 ten behoeve van culturele doeleinden en detailhandel in antiek en kunst alsmede andere vormen van woninginrichting. Daarnaast maken burgemeester en wethouders bekend, dat zij op 28 maart 2006 hiervoor bouwvergunning hebben verleend.
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken na bekendmaking, een bezwaarschrift worden ingediend. Een bezwaarschrift dient gericht te worden aan burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:
a. de naam en het adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.
Dit bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Tegelijkertijd kunt u de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, postbus 9030, 6800 EM te Arnhem verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op uw belangen, dat vereist.

Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ontvangen op:

20-3-2006, Broekhuizerweg 2: vergroten van een kantoorgebouw.

20-3-2006, Gasthuisstraat 5: wijzigen van een winkel-/magazijnruimte in een woning.

21-3-2006, Van Brakellaan 21: plaatsen van een dakopbouw.

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Vrijstelling voorschriften bestemmingsplan ex. Artikel 17 WRO en verleende bouwvergunning
Burgemeester en wethouders hebben voor het volgende bouwplan tijdelijk vrijstelling verleend van de voorschriften van het bestemmingsplan en bouwvergunning verleend op:

21-3-2006, Parallelweg 0: plaatsen van een hekwerk om een slibdepot.

Vrijstelling voorschriften bestemmingsplan ex. Artikel 19 WRO en verleende bouwvergunning
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende bouwplannen vrijstelling verleend van de voorschriften van het bestemmingsplan en bouwvergunning verleend op:

21-3-2006, Barend Ubbinkweg 9: restaureren, renoveren en verbouwen van een stallingsruimte/opslagloods.

21-3-2006, Barend Ubbinkweg 9: oprichten van een winkel met werkplaats.

16-3-2006, Veerpoortwal 12: gedeeltelijk veranderen van een stallingsruimte tot logiesfunctie.

16-3-2006, Gasthuisstraat 5: wijzigen van een winkel-/magazijnruimte in een woning.

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstand (subcommissie) te Doesburg
De eerstvolgende zitting van de rayonarchitect van de Welstandscommissie is gepland op dinsdag 4 april 2006 vanaf 9.00 uur in het stadhuis van Doesburg. Tijdens deze openbare zitting zullen de nieuw ontvangen bouwplannen en andere verzoeken aan de rayonarchitect van de Welstandscommissie worden voorgelegd.
De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362).

OVERIGE VERGUNNINGEN

Aan de heer E. van Dam uit Dieren is onder voorwaarden vergunning verleend voor het maken van straatmuziek door middel van een draaiorgel in de binnenstad van de gemeente Doesburg van 1 april 2006 tot en met 31 maart 2007.

Aan de heer L. Bleekman uit Doesburg is onder voorwaarden vergunning verleend voor het mogen innemen van een standplaats op de Markt te Doesburg voor de verkoop van oliebollen en aanverwante producten gedurende de periode 20 november 2006 tot en met 31 december 2006.

Aan de rotaryclubs Doesburg en Doetinchem Oude IJssel is d.d. 23 maart 2006 onder voorwaarden vergunning verleend voor het organiseren van een kunsttentoonstelling in de burgerzaal van het stadhuis van Doesburg gedurende het weekeinde van 31 maart, 1 en 2 april 2006.

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (tel. 0313 481 324).

OVERIGE MEDEDELINGEN

Nieuwsflits groot onderhoud De Ooi nr. 11
Stand van zaken
Het vervangen van het hoofdriool en de kolk- en huisaansluitingen tot perceelsgrens, in het noordelijk deel van de Ooi, is volledig uitgevoerd. Hiermee zijn alle rioolvervangingswerkzaamheden afgerond. Daar waar nog geen definitieve verharding is aangebracht is een puinverharding aangebracht ten behoeve van de bereikbaarheid. Momenteel worden in de Magnolialaan de trottoirbanden hersteld en het trottoir herstraat.
Verder is het voetpad langs Den Helder verwijderd. Op ongeveer dezelfde plaats zal op korte termijn een trottoir worden aangebracht. Tevens wordt de inrit naar het zwembad aangepast. Het zwembad blijft bereikbaar.
Verdeeld over de wijk, onderbroken door vorstperioden, is gestart met het aanbrengen van enkele verkeersremmende maatregelen in de Forsythiastraat, Magnolialaan (4 stuks), Begoniastraat en Koppelweg. Als de punaise op de kruising Magnolialaan/Seringenlaan is aangebracht zal de tijdelijke toegangsweg (in verlengde van Koppelweg) naar de woonboten/volkstuinen worden verwijderd.
Vanaf deze week zullen gedurende 4 weken door de gehele wijk De Ooi bestaande rioolstrengen worden gerelynd. Dit is een techniek waarbij het riool wordt voorzien van een nieuwe binnenwand zonder dat de weg behoeft te worden opengebroken. Hierbij kan tijdelijk enige (riool)geur vrijkomen.
De betreffende wegen worden voor een dagdeel gedeeltelijk afgesloten voor autos. Het verkeer zal ter plaatse worden omgeleid.

Planning
Het asfalteren van Goudenregenstraat en Magnolialaan (tot en met kruising Den Helder) is door weersomstandigheden (vorst) doorgeschoven naar 4 april 2006.
De planning voor de overige asfaltwerkzaamheden ziet er als volgt uit:

10 april 2006
Vuurdoornstraat, Fuchsiastraat en Begoniastraat gedeelte Fuchsiastraat tot Magnolialaan;
Voorafgaand aan de asfaltwerkzaamheden (vanaf 27 maart) wordt het bestaande asfalt opgebroken en zullen de inritten vervangen en trottoirs worden herstraat.
Bewoners van betreffende straten zullen hierover tijdig door de aannemer worden geïnformeerd.

25 april 2006
Aanbrengen van 2 busdrempels in de Koppelweg (nabij Dremefa). Hiervoor wordt de Koppelweg, tussen B. Ubbinkweg en de stadswerf op 24 t/m 26 april afgesloten. Het verkeer en de bus van Connexxion zal worden omgeleid. De Stadswerf blijft bereikbaar. Aanpassen van het verkeersplateau in de Koppelweg ter hoogte van de Chrysantenstraat;
Kleine asfaltreparaties verdeeld over de gehele wijk.


1 t/m 4 mei 2006
Aanbrengen rode fietsstroken op het asfalt op de invalswegen: Mgr. Bekkerslaan, Den Helder en Koppelweg. De gehele wijk is daarmee ingericht als 30 km zone gebied.

De buslijn van Connexxion zal vanaf 7 april 2006, behoudens 24 t/m 26 april, weer volgens de normale route door De Ooi rijden. De planning van al de bovengenoemde werkzaamheden kan worden beïnvloed door de weersomstandigheden.

Informatieverstrekking
Iedere morgen tussen 09.00 en 09.30 is het directieverblijf aan de Koppelweg (op het terrein van Dremefa) open voor belangstellenden. De opzichter, de heer R. Joling (adviesbureau DHV) is dan aanwezig om informatie te verstrekken over het project. Ook kunt u, in het geval van dringende vragen, de heer Joling telefonisch bereiken onder nummer
06 - 54 24 50 94.