Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 maart 2006

Gewonde bij aanrijding

Enschede

Een 56 jarige man uit Enschede is op zondag 26 maart om 12.35 uur betrokken geweest bij een aanrijding. De man reed in zijn auto op de Weerseloseweg in Enschede en wilde op een bepaald moment linksaf slaan. Hij remde af om de bocht te kunnen maken. Een 41 jarige Enschedeër die achter hem reed had dit te laat in de gaten waardoor een kop/staart aanrijding ontstond. De inzittende van de eerste auto, een 56 jarige Enschedese, raakte gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (06-038072)

Diefstal auto

Enschede

Op zondag 26 maart om 21.50 uur kreeg de politie de melding van een autodiefstal aan de IJsselstraat in Enschede. Een 46 jarige vrouw uit Enschede parkeerde haar auto die avond op de IJsselstraat. Ze stapte een korte tijd uit om de zwerfkatten eten te geven en liet hierbij haar motor draaien. Plotseling zag zij dat een donkere jongen met een baseballpetje op haar auto instapte. Hij reed met gedoofde lampen weg in de richting van de Vanekerstraat. De gestolen auto betreft een zwarte Ford Escort voorzien van kenteken YV-94-ZD. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844. (06-038187)

Vrouw raakt gewond bij vechtpartij

Enschede

Een 49 jarige Enschedese is op zondagmorgen 26 maart om 09.35 uur gewond geraakt bij een vechtpartij. De vrouw had op het Stationsplein in Enschede afgesproken met een 50 jarige Enschedese en diens 22 jarige zoon om een langslepend conflict uit te praten. Op het moment dat de drie elkaar treffen slaat de vlam in de pan en wordt de 49 jarige door moeder en zoon mishandeld. Surveillerende politieagenten zien de twee even later in hun auto rijden. Zij worden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Het 49 jarige slachtoffer mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. (06-038029)

Dronken automobilist aangehouden

Borne

Surveillerende politieagenten reden in de nacht van zondag op maandag om 02.25 uur op de Weerselosestraat in Borne. Op het kruispunt met de Stroom Eschlaan kwam een auto met hoge snelheid aanrijden en reed de politieauto bijna aan. De politieagenten keerden hun voertuig en zetten de achtervolging in. Op de Von Bonninghausenstraat stopte de auto. De 24 jarige automobilist uit Denekamp bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd aangehouden en voor verhoor opgesloten. De uitslag van de ademanalyse was 1,52 promille. De verdachte was de afgelopen jaren al drie keer veroordeeld voor het rijden onder invloed. Hij had ontzegging van de rijbevoegdheid gekregen. De politie maakt wederom proces-verbaal op, ook voor het rijden tijdens een ontzegging. Verder had de verdachte nog een boete openstaan die hij niet wilde betalen. Hij kon direct weer plaatsnemen in de cel om zo zijn boete uit te zitten. (06-038233)

Politie houdt dronken aanrijder aan

Almelo

De politie kreeg op zondag 26 maart om 12.25 uur de melding van een materiele aanrijding op de Violierstraat in Almelo waarbij de veroorzaker was doorgereden. Getuigen hadden het kenteken genoteerd en de politie gebeld. De auto werd even later beschadigd op de Rietstraat aangetroffen. De eigenaar, een 45 jarige Almeloër, verklaarde in de auto te hebben gereden. Hij bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden. Op het bureau was de uitslag van de ademanalyse 2,53 promille. De verdachte kon zijn rijbewijs inleveren.De politie maakt proces-verbaal op. (06-038067)

Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --