Persberichten district Binnensticht, 10.20 uur

Utrecht, 27-03-2006

Pand ontruimd om illegale houseparty

HUIS TER HEIDE De politie heeft in de nacht zaterdag op zondag een einde gemaakt aan een illegale houseparty in een kraakpand aan de Amersfoortseweg. In overleg met de brandweer en de burgmeester is besloten het pand te ontruimen vanwege de onveilige situatie in het pand.

Omstreeks 03.30 uur kwam er een melding binnen bij de politie van een buurtbewoner die overlast ondervond. Op het terrein van het kraakpand trof de politie zon honderd autos aan. Binnen was het stampvol. Het aantal personen wordt geschat op 250 tot 300. De geluidsoverlast viel volgens de agenten mee, maar de veiligheid van het pand liet te wensen over. Er was slechts één uitgang, de rest was dichtgetimmerd danwel geblokkeerd.

De ontruiming verliep rustig. Er werden drie aanhoudingen verricht. Een 28-jarige man uit Maarssen en een 31-jarige Tilburger werden aangehouden omdat zij weigerden het terrein te verlaten, een 25-jarige Dodrechter omdat hij zich hinderlijk gedroeg. Na verhoor konden zij weer vertrekken. Tegen de eerste twee wordt proces-verbaal opgemaakt, de derde kreeg een bekeuring.

Mishandeling door onbekende

MAARTENSDIJK Een 17-jarige inwoner van Maartensdijk is zondagavond op de Dorpsweg in zijn woonplaats door een onbekende geslagen.

De jongen fietste omstreeks 20.00 uur samen met een 20-jarige vrouw op de Dorpsweg, toen een onbekende man op een Spartamet vaart minderde en naast hem kwam rijden. De man maakte een provocerende opmerking en sloeg de jongen vervolgens in het gezicht. Het slachtoffer liep een bloedende lip op, maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen.

De dader is een blanke man van 40 tot 50 jaar oud. Hij heeft een dik, zwaar postuur en een stoppelbaard en droeg een blauw/zwarte wollen muts en iets met opvallende groene vlakken op de schouders.

De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die informatie hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht: 0900-88 44.

Rijden onder invloed

ZEIST Een 39-jarige inwoner van Houten is zondagavond op de A28 ter hoogte van Den Dolder aangehouden met drank op achter het stuur. De man werd omstreeks 19.40 uur gecontroleerd op alcoholgebruik. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 850 ug/l. De man kreeg een rijverbod van tien uur en zijn rijbewijs werd ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.