Politie Drenthe

Maandagmorgen

Hoogeveen, 27-03-2006

Gewonden bij aanrijding door dronken automobilist EMMEN Een 21 jr. automobilist uit Valthermond veroorzaakte zondagmiddag op de Weerdingerstraat in Emmen twee aanrijdingen waarbij hijzelf en nog drie mensen gewond raakten. In het ziekenhuis moest de man bloed afstaan voor onderzoek op alcohol- en/of drugsgebruik. De eerste aanrijding ontstond doordat de man met zijn auto achter op een voor hem rijdende auto botste. Deze auto werd bestuurd door een 34 jr. man uit Stadskanaal. In de auto zat ook de 35 jr. echtgenote van de bestuurder. Na deze aanrijding reed de verdachte zonder te stoppen door en botste een stuk verderop opnieuw achter op een auto. Deze werd bestuurd door een 20 jr. man uit Nieuw Weerdinge. Hierna kon de verdachte niet verder. Voordat de gewaarschuwde politie hem kon helpen moesten de agenten eerst een ruit van de auto inslaan. Hij had zich namelijk opgesloten. De man had gedronken en was mogelijk ook gewond. Hij is overgebracht naar het Emmer ziekenhuis waar een arts bloed van hem afnam.

Ook de drie mensen uit de beide andere autos zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Zij waren licht gewond. In de auto van de verdachte vond de politie een jachtgeweer met munitie en pepperspray. Hier wordt nader onderzoek naar gedaan. (06-126633)

Licht gewond
EMMEN Bij een verkeersongeval op de Ermerweg in Emmen raakten zondagmiddag een 81 jr. man uit Klazienaveen en zijn 76 jr. vrouw licht gewond. De man reed vanaf een parkeerplaats de weg op en werd daarbij aangereden door een auto bestuurd door een 21 jr. vrouw uit Emmen. Deze vrouw bleef ongedeerd. De gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Emmen vervoerd maar konden na behandeling door naar huis.

Beschonken vrouw aangehouden op verdenking van rijden onder invloed COEVORDEN De politie hield zondagmiddag in Coevorden een 40 jr. vrouw uit die plaats aan. Omstanders hadden de vrouw in de Dr Picardtlaan in Coevorden bijna laveloos aangetroffen achter het stuur van een stilstaande auto. De vrouw wenste na haar aanhouding niet mee te werken aan een blaasproef en ademanalyse. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Politie houdt mannen aan op verdenking van inbraak HOOGEVEEN Op de Kinholtsweg in Hoogeveen hield de politie zondagavond twee mannen van 27 en 30 jr. uit Hoogeveen en Coevorden aan. De mannen reden in een auto en waren kort daarvoor onder verdachte omstandigheden in de omgeving gezien. Bij controle werden in de auto inbrekerswerktuigen en een losse autoradio aangetroffen. Ook bleek het rijbewijs van de 27 jr. bestuurder te zijn geschorst. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. (06-126711)

Proces-verbaal voor betreden afgesloten terrein ASSEN De politie maakte zondagavond proces-verbaal op tegen een 37 jr. man uit Assen. Na een telefoontje trof de politie de man aan op het afgesloten terrein van de leegstaande oude melkfabriek aan de Prins Hendrikstraat.

Bromfietster gewond
BEILEN Op de Ettenstraat in Beilen raakte maandagmorgen een 19 jr. bromfietster uit Wijster gewond. De vrouw werd aangereden door een auto bestuurd door een 44 jr. vrouw uit Spier. Zij wilde links van de weg parkeren en zag de tegemoetkomende bromfiets over het hoofd.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 16.30 uur. Tel. 0592 - 452475 of 06 - 51 55 7950.

Vanaf 31 maart zijn de persvoorlichters van Politie Drenthe via één nummer te bereiken. Via 0592 36 1280 krijgt men voor de dagelijkse voorlichting automatisch de dienstdoende voorlichter aan de lijn.