Politie Midden- en West Brabant

Maandag en dinsdag in Bureau Brabant

TILBURG, 27 maart 2006

Maandag en dinsdag week besteedt de politie in Bureau Brabant aandacht aan een zware mishandeling in Eindhoven. Verder worden de daders gezocht van een overval op een juwelier in Helmond. De politie laat beelden zien van mannen die tot twee keer toe inbreken in een autobedrijf in Moergestel en een foto van een bankovervaller in Breda. In Bergeijk werd een overval gepleegd op een sauna, ook deze daders worden door de politie gezocht.

Mishandeling Eindhoven
Op woensdagmiddag 22 februari zijn in het trappenhuis van de Heuvelgalerie in Eindhoven twee vrouwen getuige van een bedreiging: een onbekende man grijpt een vrouw bij de keel. Als een van de twee vrouwen blijft staan om te kijken wat er gebeurt, wordt zij door de man drie keer fors getrapt, zodanig dat zij een flink aantal treden van de trap af tuimelt. Ze loopt hierdoor diverse kneuzingen op. De politie maakt een reconstructie en heeft beelden van de dader. Verder doet zij een oproep naar getuigen omdat er volgens het slachtoffer nog meer mensen in het trappenhuis liepen.

Overval Helmond
Een onbekende man bezoekt op vrijdag 3 februari een juwelierswinkel aan de Heistraat in Helmond. Zonder iets te kopen vertrekt hij. Even later komt hij terug en steelt dan enkele sieraden uit een vitrinekast. Als de juwelier dat bemerkt, richt de dief een vuurwapen op hem. Er is een compositietekening van de dader gemaakt.

Bankoverval Breda
Een onbekende man pleegt op donderdag 9 maart een overval op een filiaal van de ABN/AMRO-bank aan de Oude Vest 3 in Breda. Rond 11.45 uur dringt de overvaller via de hoofdingang de bank binnen en bedreigt het personeel. Uiteindelijk verlaat de man met een geldbedrag de bank weer zoals hij binnenkwam en vlucht lopend in de richting van de Houtmarktpassage.
De politie laat in de uitzending fotos zien van de dader.

Inbraken Moergestel
Bij een autobedrijf in Moergestel wordt op zaterdag 4 maart ingebroken. Een tweetal man-nen komt aanrijden op een motorscooter. Een van de mannen slaat een ruit in van het bedrijf, doch zonder buit vertrekken de mannen weer. Enkele dagen later op donderdag 9 maart komt dezelfde motorscooter aanrijden en slaat de bestuurder wederom een ruit in. Ook dit keer levert de inbraak geen buit op.

Overval Bergeijk
Op maandagavond 13 maart plegen een man en een vrouw een overval op een bejaarde eigenaar van een sauna in Bergeijk. Het slachtoffer wordt vastgebonden en de daders nemen geld weg. Opvallend is het signalement van de beide nog jonge daders. De politie hoopt dat kijkers de beide daders aan de hand van de signalementen zullen herkennen.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 27 maart om 19.12 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald, de laatste uitzending is op dinsdag 28 maart om 17.12 uur.

Auteur: Gerda Preusting