Verzamelberichten maandag

's-Hertogenbosch, 27-03-2006

Verdachte met gestolen motorfiets aangehouden

s-Hertogenbosch Op 26 maart 2006 is een 16 jarige jongen uit Den Bosch aangehouden. De jongen zat achterop een motorfiets, toen de politie deze controleerde. Echter de bestuurder en de passagier, de 16 jarige jongen uit Den Bosch, lieten de motor achter en vluchtten weg. In de omgeving werd de verdachte aangehouden. De jongen bleken te rijden op een vermoedelijk gestolen motorfiets en droegen beiden geen helm. De jongen is inverzekering gesteld.

Auto-inbreker aangehouden

Vught Op 26 maart 2006 is een 28 jarige man uit Den Bosch op heterdaad betrapt bij een auto-inbraak aan de Vliertstraat te Vught. De man is ingesloten.

Auto-inbrekers aangehouden

s-Hertogenbosch Een 15 en 16 jarige jongen uit Den Bosch zijn op 26 maart 2006 aangehouden bij een poging in te breken in een geparkeerde auto aan de Zuid Willemsvaart te Den Bosch.

Politie houdt woninginbreker aan

Boxmeer De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 39-jarige man uit Rijkevoort aangehouden op de Maasstraat in Sambeek. De man wordt verdacht van poging woninginbraak. Hij probeerde een bovenlicht van een woning in de Maasstraat open te breken. De bewoners hoorde dit en belde de politie. Die was snel ter plaatse en kon de man aanhouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt of de man nog meer inbraken heeft gepleegd.

Met een glaasje op de garage in

Overloon Een 23-jarige automobilist met de Poolse nationaliteit is zondagmiddag samen met een 31-jarige landgenoot aangehouden op de Rondweg in Overloon. De mannen reden met hun auto komende uit de richting Vierlingsbeek. Ze miste vermoedelijk door te hoge snelheid de bocht, reden van het talud af, door het bouwland en struiken heen zo een dichte garage binnen. Niemand raakte gewond. Omdat in eerste instantie niet duidelijk was wie er gereden had, zijn beide mannen aangehouden. Onderzoek wees uit dat beide verdachten te veel gedronken hadden, vermoedelijk was de 23-jarige Pool de bestuurder. De politie maakt proces-verbaal op en de bestuurder kreeg een rijverbod.

Mannen nemen vlaggen weg

Zeeland De politie heeft zondagavond twee 21-jarige jongens, uit Nuland en Vinkel aangehouden op de Puttelaar in Zeeland. Getuigen hadden gezien dat de twee vlaggen weggenomen hadden van de stichting Halfvasten, na de Halfvastenoptocht. De getuige had dit gemeld bij de bestuurder van de stichting en die belde de politie. In de auto van de twee verdachten, trof de politie inderdaad een vlag aan. De politie maakt proces-verbaal op.

Die avond werd op de Langenboomseweg in Zeeland een 15-jarige jongen uit Zeeland aangehouden. Ook hij had een vlag weggenomen. Hij gooide de vlag snel in de struiken toen hij een auto van de stichting zag rijden, maar die konden hem alsnog aanhouden. Ook tegen hem maakt de politie proces-verbaal op.

Rijden onder invloed

Schaijk Een 54-jarige automobilist uit Schijndel is in de nacht van zondag op maandag aangehouden op de A50 ter hoogte van Schaijk. De man bleek zoveel gedronken te hebben dat hij zijn rijbewijs in moest leveren. Ook maakt de politie proces-verbaal op en de verdachte kreeg een rijverbod.

Autobrand

Sambeek Op de Torenstraat in Sambeek is in de nacht van zondag op maandag een auto afgebrand. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. De politie onderzoekt de zaak.

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt

Odiliapeel De politie heeft zondagavond een 66-jarige automobilist uit Veghel aangehouden op de Middenpeelweg in Odiliapeel. De man reed 132 km/u terwijl 80 km/u is toegestaan. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.