Persberichten district Lekstroom, 10.25 uur

Utrecht, 27-03-2006

Vernielers aangehouden

IJSSELSTEIN Twee mannen en een jongen zijn zondagmorgen aangehouden voor het plegen van vernielingen.

Getuigen belden om 05.10 uur de politie omdat zij veel herrie en glasgerinkel hoorden op de Duitslandstraat. De politie nam poolshoogte en trof op de Europalaan twee mannen aan, 19 en 25 jaar oud en afkomstig uit resp. IJsselstein en Montfoort, en een 16-jarige jongen uit IJsselstein. Zij voldeden aan het door een getuige opgegeven signalement en werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. In het verhoor bekenden zij met stenen en bierflesjes te hebben gegooid. Proces-verbaal is tegen de twee meerderjarigen opgemaakt. Naar een straf voor de minderjarige jongen wordt nog gekeken.

Steekpartij

NIEUWEGEIN Zondagmiddag is een 26-jarige vrouw uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van het met een mes steken van een 49-jarige vrouw uit Nieuwegein.

Omstreeks 13.25 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw, de 49-jarige, hevig geëmotioneerd voor een woning aan de Hoornseschans op de grond zat. Het bleek dat de vrouw verwondingen had die vermoedelijk door een mes waren toegebracht. Zij hoefde hiervoor niet naar het ziekenhuis. Het slachtoffer wees de 26-jarige vrouw als verdachte aan en zij werd aangehouden en in verzekering gesteld. De aanleiding ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van Nieuwegein, via tel: 0900-8844.

Aangehouden na melding verdachte situatie

NIEUWEGEIN Drie mannen zijn zondagavond aangehouden nadat getuigen hadden gemeld dat zij zich verdacht gedroegen op de Ravenswade.

Omstreeks 22.10 uur kreeg de politie de melding dat een auto met een ladder op het dak in een zijstraat van de Ravenswade geparkeerd werd en dat drie inzittende te voet verder liepen. Bij een nabijgelegen benzinestation trof de politie het drietal aan en zij gaven aan dat ze autopech hadden. De agenten konden de auto echter gewoon starten. De drie mannen, van 19, 24 en 27 jaar oud en afkomstig uit Utrecht en De Bilt, konden zich niet legitimeren en werden aangehouden om op het politiebureau hun gegevens te controleren. Het bleek dat de 19-jarige man nog gezocht werd voor een andere zaak en dat hij nog vonnissen had openstaan. Hij is ingesloten. De andere twee zijn na een boete voor het zich niet kunnen identificeren weer in vrijheid gesteld.