Veenendaal, 23 maart 2006

TogDCS kiest Snakeware als strategisch partner voor .GEM Gemeente-Portaal

Het strategisch partnership behelst enerzijds het toepassen van het CMS Enterprise platform en anderzijds de intentie om de technische knowhow van beide bedrijven gezamenlijk in te zetten voor de verdere doorontwikkeling van het door TogDCS gelanceerde .GEM (dotGEM) ICT platform. Het strategische partnership biedt voor TogDCS en Snakeware ongekende mogelijkheden voor bestaande en nieuwe klanten en zal een positieve bijdrage leveren aan de verdere groei van beide organisaties in 2006.

TogDCS en Snakeware komen met nieuwe standaard voor gemeentelijke websites

Het CMS Enterprise platform van Snakeware is door TogDCS als basis genomen voor de bouw van een specifieke web-omgeving voor gemeenten. Dit innovatieve product voor gemeentelijke websites, het Gemeente-Portaal, is standaard voorzien van gemeentelijke content en functionaliteit. Zo is het Gemeente-Portaal uitgerust met een gemeentegids, een productencatalogus, een raadsinformatiesysteem, een persoonlijke internet pagina voor de burger (PIP), een evenementenkalender, een formulierenmodule, zelf in te richten RSS feeds en kan alles door gemeenten op eenvoudige wijze aangepast worden. Daarbij komt dat er door TogDCS, Snakeware en een aantal proefgemeenten heel goed gekeken is naar de combinatie tussen communicatie, techniek en creatie, wat geresulteerd heeft in een uitermate gebruiksvriendelijk product zowel aan de beheer als de gebruikerskant. Zo is de user interface doordacht en uitermate flexibel. Het Gemeente-Portaal zet een nieuwe standaard binnen de gemeentelijke websitema rkt. De afgelopen maanden is door beide organisaties hard gewerkt aan een geheel uitgewerkte demonstratie gemeente te weten Toggerloo, te vinden op www.toggerloo.nl.

TogDCS en Snakeware willen gemeentelijke markt veroveren

Door het strategisch partnership en de intentie om technische knowhow gezamenlijk in te zetten, zien TogDCS en Snakeware een goede kans om marktaandeel binnen de gemeentelijke markt te veroveren. "Natuurlijk was onze techniek reeds uitermate geschikt voor de gemeentelijke markt en hadden wij ook een aantal gemeenten als klant" vertel Ate van der Meer van Snakeware "Nu we de partnership hebben gesloten met TogDCS hebben wij veel meer knowhow en marketingpower in huis om echt van betekenis te zijn binnen de gemeentelijke markt" vervolgt Van der Meer zijn verhaal. "Als TogDCS zijn wij al jaren een speler van formaat binnen de overheidsmarkt. Inmiddels zijn er al meer dan 130 gemeenten met een digitaal loket van TogDCS. Wij kunnen gemeenten de garantie geven van een sterke ruggengraat en daarnaast voldoende flexibiliteit tonen. Met het in huis halen van het in Nederland veel gebruikte CMS Enterprise platform van Snakeware kunnen wij de gemeentelijke markt heel goed bedienen" zeg t Ewout van Voorst van TogDCS.

Over Snakeware

Snakeware realiseert websites, intranet en online applicaties. Door het ontwikkelen van eenvoudige en gebruiksvriendelijke user interfaces, maken wij internettechniek toegankelijk. Door blijvend te investeren in de expertise van onze medewerkers, onze werkwijze én de bewezen techniek van ons Enterprise Content Management Systeem, maken wij het mogelijk om het huidige service- en kennisniveau verder te verbeteren ten behoeve van onze opdrachtgevers.

In 2005 stond Snakeware, vooralsnog als enig Friese ICT bedrijf in zes jaar, op de 15de plaats in de Deloitte Technology Fast 50. Snakeware is initiatiefnemer van het Fryslân House, een samenwerkingsverband van 7 Friese ICT ondernemingen met een gezamenlijk kantoor in Amsterdam.

Over TogDCS

Als full-service ICT dienstverlener richt TogDCS zich primair op de gemeentelijke markt. Het door TogDCS gelanceerde .GEM ICT platform, volledig ontwikkeld op het .NET framework van Microsoft, bestaat uit een compleet portfolio van applicaties en aanvullende dienstverlening. Het .GEM platform stelt gemeenten in staat hun bestaande systemen te koppelen en de dienstverlening via de gemeentelijke website (digitaal loket) aan burgers en bedrijven aan te bieden.

Achtergrond TogDCS

TogDCS maakt deel uit van dezelfde organisatie waar ook Tog Academy, Kafi Advies en Tog Nederland - het grootste taxatiebureau van Nederland voor overheden - toe behoren. Daarmee krijgen klanten de garantie van een sterke ruggengraat en voldoende flexibiliteit.

Voor meer informatie en perscontacten:

TogDCS b.v., de heer E. van Voorst
Postbus 78, 3900 AB Veenendaal
Telefoon: 0318 - 55 96 10
Persberichten: http://www.togdcs.nl/showpage.asp?steID=1&ID=371 Web: www.togdcs.nl
Email: evvoorst@togdcs.nl