Opvolging CEO bij Gasunie Trade & Supply

Gasunie trade & supply

Met ingang van 1 september 2006 is drs. Gertjan Lankhorst benoemd tot opvolger van ir. Henk Dijkgraaf als Chief Executive Officer bij het handelsbedrijf Gasunie Trade & Supply B.V. in Groningen. De Minister van Economische Zaken heeft de benoeming goedgekeurd.

Ir. Dijkgraaf trad op 1 juli 2004 in dienst als hoofddirecteur van de toenmalige N.V. Nederlandse Gasunie. Zijn jarenlange ervaring in de energiewereld en zijn kennis van de Nederlandse aardgassector kwamen goed te pas in de aanloop naar en het vervolg van de splitsing van die onderneming. Deze splitsing heeft plaatsgevonden op 1 juli 2005, waarna hij als CEO van Gasunie Trade & Supply leiding geeft aan dit bedrijf, één van Europa's grootste leveranciers van aardgas op de groothandelsmarkt.

Drs. Lankhorst was tot voor kort directeur-generaal van Energie bij het Ministerie van Economische Zaken en is goed ingevoerd in de Nederlandse en Europese aardgasindustrie. Sinds 1 januari jl. geeft hij leiding aan de oprichting van een kennisinstituut mobiliteitsbeleid voor het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Contactgegevens:
Voor Gasunie Trade & Supply B.V.: A. Warner, 050-3648810 Voor Ministerie van Economische Zaken: J. van Diepen, 070-3796073