Politie Hollands Midden

Datum: 27 maart 2006


---
Katwijk Woordenwisseling leidt tot mishandeling De politie heeft op zondag 26 maart drie personen aangehouden wegens het mishandelen van of aanwezig zijn tijdens het mishandelen van een 24-jarige Katwijker. Acht personen waaronder de drie verdachten waren rond 18.35 uur in conflict geraakt met de Katwijker op de Krab. De relatie van de drie met de Katwijker lag in de werkgever/ werknemer sfeer. De woordenwisseling leidde tot een mishandeling met een paraplu. De 43-jarige verdachte uit Sassenheim had de Katwijker een aantal keer met zijn paraplu op de schouder geslagen. De Katwijker deed aangifte bij de politie. Later op de middag meldden de verdachten zich vrijwillig op het politiebureau waar zij werden aangehouden. De drie, de 43-jarige Sassenheimer, een 32-jarige Katwijker en een 50-jarige vrouw uit Sassenheim zijn later op de dag weer in vrijheid gesteld met een proces-verbaal op zak. De politie zet het onderzoek voort.

Katwijk Mishandeling De politie heeft een 62-jarige man uit Katwijk aangehouden nadat hij een 28-jarige man uit Katwijk had mishandeld. De mishandeling vond plaats in én voor de woning van de verdachte. Op zaterdag 25 maart, omstreeks 21.00 uur, kreeg de politie de melding van de mishandeling. Daar bleek dat de verdachte en het slachtoffer familie van elkaar waren, en het slachtoffer op bezoek was. Om nog onbekende reden liep de situatie in de woning uit de hand en werd de 28-jarige man hardhandig buiten gezet. De 28-jarige man werd met hoofdletsel naar het LUMC gebracht. De 62-jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Er waren een aantal getuigen die op het bureau een verklaring hebben afgelegd. De 62-jarige Katwijker is in verzekering gesteld.

Lisse Overlast leidt tot ruzie De politie kreeg op zondag 26 maart, omstreeks 17.40 uur, een melding dat een jongen een man in het gezicht geschopt had. De man, een 54-jarige Lissenaar, had overlast van een groep jongeren die op het Willem-Alexanderplein op een muurtje zaten. Op verzoek van de man gingen een aantal jongeren van de muur af en liepen weg. Eén jongen, een 16-jarige uit Lisse, bleef echter zitten waarop de man de jongen van het muurtje af wilde halen. Hierop schopte de jongen tegen het gezicht van de man aan. De man deed aangifte bij de politie, de jongen heeft op het bureau een verklaring moeten afleggen. De ouders van de aanwezige jongeren zijn op de hoogte gebracht.

Lisse Verkeersongeval De politie heeft op vrijdag 24 maart, omstreeks 16.20 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Heereweg. Een 21-jarige automobilist uit Noordwijk reed over de Heereweg, komende uit de richting van de Akervoordelaan. Voor hem in dezelfde richting reed een 45-jarige man uit Lisse. Toen deze afremde voor verkeer kon de Noordwijker niet meer op tijd remmen. Hij botste bovenop de auto, welke weer doorschoot op de bestelauto voor hem. Op de inzittende van de Noordwijkse bestuurder na, raakte niemand gewond. De inzittende, een 43-jarige vrouw uit Lisse, werd met letsel aan schouder en arm overgebracht naar het LUMC.

Noordwijk Onrustige stapavond De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de handen vol gehad aan kleine opstootjes in Noordwijk in het uitgaansgebied. Rond sluitingstijd waren er drie opstootjes voor twee en in één verschillende discotheken. Toen deze in de kiem gesmoord waren, ontstond er een grotere opstoot bij de taxistandplaats op het Palaceplein. Een groep van 10 personen was aan het vechten. Twee agenten hebben vervolgens twee mannen aangehouden wegens openlijk geweld. Omdat anderen van de groep zich met de aanhouding wilden bemoeien werd een diensthond ingezet om hen op afstand te houden. De twee mannen die aangehouden zijn, twee Voorhouters van 18 jaar, zijn op het bureau gehoord. Zij verklaren uitgedaagd te zijn door een andere groep. De politie heeft geen personen van de andere groep kunnen spreken. De politie zet het onderzoek voort, de twee zijn in vrijheid gesteld. Een derde aanhouding volgde omdat een vriend van de twee aangehouden mannen, een 19-jarige Voorhouter, niet voldeed aan herhaaldelijk bevel om zich niet te bemoeien met de aanhoudingen. De jongen heeft op het bureau een verklaring moeten afleggen en is weer in vrijheid gesteld.

Noordwijk Twee bromfietsen botsen op de Herenweg De politie kreeg op zondag 26 maart, omstreeks 00.10 uur, de melding dat er op de Herenweg een aanrijding tussen twee bromfietsen had plaatsgevonden. Ter plaatse bleken drie gewonden te zijn gevallen. De bromfietser die uit de richting van de Zwarteweg reed had een opzittende. Beiden kwamen ten val toen zij om nog onbekende reden tegen een tegemoetkomende bromfietser opreden. De 17-jarige Katwijker en zijn opzittende, een leeftijd- en plaatsgenoot raakten gewond aan de hoofden. De bestuurder werd overgebracht naar het LUMC en de opzittende naar het Rijnland Ziekenhuis. De bestuurder van de tegemoetkomende bromfiets, een 20-jarige man uit Katwijk, werd met hoofdletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Omdat de oorzaak van het ongeval onduidelijk is zal de verkeersdienst van Politie Hollands Midden een onderzoek instellen.

Rijnsburg Mishandeling Een 16-jarige jongen uit Rijnsburg heeft een zware hersenschudding opgelopen nadat hij door een leeftijd- en plaatsgenoot op vrijdag 24 maart, omstreeks 23.45 uur, op de Oegstgeesterweg was mishandeld. De twee jongens hadden op weg naar huis een woordenwisseling met elkaar gekregen. De verdachte was op een gegeven moment door het lint gegaan, zo verklaart hij, en had het slachtoffer van zijn fiets afgetrokken. Vervolgens had hij hem met zijn hoofd tegen het asfalt geslagen. Een andere aanwezige jongen, een 17-jarige Rijnsburger, heeft het geweld uiteindelijk kunnen stoppen. Allen zijn vervolgens naar huis gegaan. Thuis bleek het slachtoffer echter niet meer te weten wat er was gebeurd en is hij met zijn vader naar de dokterspost gegaan. Daar vanuit werd hij doorgestuurd naar het ziekenhuis waar een zware hersenschudding werd geconstateerd. De verdachte is door de politie vervolgens aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Sassenheim Fietsster gewond De politie heeft op vrijdagmiddag, omstreeks 15.15 uur, hulp geboden bij een ongeval op de Hoofdstraat in Sassenheim. Een 37-jarige fietsster uit Oegstgeest reed over de Hoofdstraat in de richting van Leiden. Op het kruispunt van de Hoofdstraat met de Wilhelminalaan verleende zij geen voorrang aan een voor haar van rechtskomende automobilist. De automobilist, een 84-jarige man uit Sassenheim, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietsster kwam ten val en werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het LUMC.

Leiden Openlijk geweld De politie is een onderzoek gestart naar een mishandeling op de Oude Herengracht. Een 16-jarige man uit Leiden heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij liep op zondag 26 maart, omstreeks 00.30 uur, samen met een vriend op de Oude Herengracht toen zij door zes personen, waaronder 1 meisje, op scooters ingehaald werden. Toen de groep de twee jongens voorbij waren keerden zij om, en reden weer in de richting van de jongens. Eén van de verdachten op een scooter sloeg vervolgens uit het niets op de Leidenaar in. Ook zijn vriend, een 15-jarige Leidenaar, moest het ontgelden. De vijf andere jongens uit de groep personen gebruikten allen geweld tegen de twee Leidse jongens. De twee jongens konden op een gegeven moment wegkomen maar werden nog steeds achtervolgd. De 16-jarige is de gracht ingesprongen om aan het geweld te ontkomen. Omstanders hebben hem vervolgens geholpen, de verdachten gingen er vandoor. Zijn vriend wist te ontkomen en naar huis te gaan. Beiden hebben aangifte gedaan bij de politie. De politie zou graag in contact komen met getuigen die iets kunnen vertellen over de mishandeling en met name over het signalement van de verdachten. Het onderzoek wordt voort gezet.

Leiden Mishandeling bij station

De politie heeft in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 maart een 19-jarige Rijnsburger aangehouden op verdenking van mishandeling van een 20-jarige Oegstgeestenaar. De verdachte was samen met een aantal anderen in de stationshal en riepen naar de Oegstgeestenaar en twee vrienden van hem. De drie liepen volgens de aangever zonder te reageren door naar de achteruitgang van het station. De groep was de drie echter achterna gelopen bij de fietsen. Een van hen rende naar de Oegstgeestenaar toe en trapte hem met een sprong in het kruis. De Oegstgeestenaar kwam hierdoor ten val. Toen hij even later probeerde op te staan werd hij meerdere keren tegen zijn hoofd geslagen. De Oegstgeestenaar wist de verdachte korte tijd later aan te wijzen toen de politie ter plaatse was.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval

Zondag 26 maart, even na 14.00 uur, vond op de kruising Eikenlaan/ Magazijnweg een verkeersongeval plaats tussen twee auto's. Een 77-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed over de Magazijnweg komende uit de richting van de A. Leeuwenhoekweg. Een 25-jarige automobilist uit zijn woonplaats reed over de Eikenlaan vanuit de richting van de Bedrijfsweg. Op de kruising ontstond een aanrijding. Twee inzittenden van de laatste auto werden overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De 77-jarige man werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Hazerswoude-Dorp Met 163 km/u over de Gemeneweg

Zaterdag 25 maart is in Hazerswoude-Dorp het rijbewijs van een 28-jarige motorrijder uit Benthuizen ingevorderd. De politie controleerde met behulp van een lasergun de snelheid op de Gemeneweg toen de motorrijder het gas openschroefde. Hij presteerde het om 169 km/h te rijden op het gedeelte waar 'slechts' 80 km/h is toegestaan. Minus de wettelijke correctie is dat 163 km/h. Een motorrijder van het Verkeershandhavingsteam hield op datzelfde moment ook een lasercontrole op de Hoogeveenseweg. De motorrijder reed hem daar tegemoet waarna hij kon worden staande gehouden. Het rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. Het standaard bedrag voor een dergelijke overtreding is ongeveer 870 euro.

Leiderdorp Pogingen en inbraak in woningen

In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 maart is ingebroken in vier woningen. Bij twee woningen is het gebleven bij een poging. Vermoedelijk werden de inbraken gepleegd door één persoon. Bij een woning aan de Effendreef zag een getuige een man wegrennen in de richting van de Vossiuslaan toen deze geprobeerd had in te breken door middel van het zogenoemde hengelen. De man wilde de deur openmaken via de brievenbus. Ook bij een woning aan de Annie M.G. Schmidtstraat is de man niet verder gekomen dan de voordeur. De bewoners hadden de voordeur op het nachtslot gedaan waardoor het de man niet lukte hun woning binnen te komen. In een woning in dezelfde straat werden wel goederen, een mobiel en een portemonnee, weggenomen, Uit een woning aan de Eduard van Beinumsingel werden twee portemonnees en een rugtas gestolen. Uit een woning aan de Cor Gordijnsingel en uit een woning aan de Harry Mulischstraat werden in totaal drie tassen en twee mobieltjes weggenomen. Ook in deze woning wist de inbreker binnen te komen via het hengelen van de voordeur. De politie adviseert om de voordeur altijd op het nachtslot te draaien.

Ter Aar Aanhouding na schennispleging

De politie heeft zondagavond, 26 maart, een 66-jarige Ter Aarder aangehouden op verdenking van het plegen van schennis. De man stond met ontbloot onderlichaam in de hal van zijn woning, waardoor hij vanaf de openbare weg goed zichtbaar was. Volgens een getuige hield de man daarbij zijn geslachtsdeel vast.

Gouda Inbraak woningen

Tussen vrijdag 24 maart en zondag 26 maart omstreeks 16.00 uur heeft men gepoogd in te breken in een woning aan de Hammarkjoldhof en heeft men ingebroken in een woning aan de Peperstraat. In de Peperstraat heeft men de toegang tot de woning verschaft door middel van het openbreken van een raam op de 1e etage. Er werd niets weggenomen.

Gouda Doorrijden na aanrijding

Op zondag 26 maart, omstreeks 16.20 uur, reed een 45-jarige bestuurder uit Gouda over de Plaswijckweg. Bij het rechts afslaan het Raaigras op hield de bestuurder niet zoveel mogelijk rechts waardoor hij een tegemoetkomende 35-jarige fietser uit Gouda. De vrouw kwam ten val. De bestuurder reed hierop door. Na controle bleek de vrouw een gekneusde enkel te hebben opgelopen. De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit van de doorrijder.

Gouda Mishandeling / doorrijden na aanrijding

Op zaterdag 25 maart, omstreeks 23.40 uur, heeft er een mishandeling plaatsgevonden op de Middenmolensingel van een 23-jarige vrouw uit Gouda door een haar bekende 19-jarige man uit Gouda. De vrouw werd op straat en in de auto van de verdachte mishandeld. Nadat de vrouw aan de man wist te ontkomen is de verdachte gevlucht en heeft hij tijdens zijn rit op de Prins Hendrikstraat een tweetal auto's aangereden. Hij is na de aanrijdingen doorgereden. Het voertuig werd later beschadigd teruggevonden op de Vlaserf. De verdachte werd niet meer aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Nieuwerkerk aan den IJssel Inbraak woningen

Tussen vrijdag 24 maart 17.00 uur en zondag 26 maart 18.15 uur heeft men geprobeerd in te breken in een woning aan de Prins Alexanderlaan en heeft men ingebroken in een woning aan de Bospolderstraat. Bij beide woningen heeft men het cilinderslot van de achterdeur verbroken. Er is niets weggenomen.

Nieuwerkerk aan den IJssel Eenzijdig ongeval / rijden onder invloed

Op vrijdag 24 maart, omstreeks 22.45 uur, heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Waterschapsweg. Een 18-jarige bestuurder uit Nieuwerkerk aan den IJssel reed met volle vaart achteruit over een heuvel waardoor hij tegen een boom aanreed. Ter plaatse bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. Van de bestuurder werd een bloedproef afgenomen, nadat hij met onbekend letsel overgebracht was naar het Groene Hart ziekenhuis.

Schoonhoven Fietser over de kop door kat

Een 50-jarige fietser uit Schoonhoven is zondag 26 maart in de middag met zijn fiets over de kop geslagen toen op de De Motignylaan een kat voor zijn fiets sprong. De man kwam met zijn hoofd op het wegdek terecht. De Schoonhovenaar klaagde over pijn aan zijn ribben en aan zijn hoofd waarna hij overgebracht werd naar het ziekenhuis. Daar werd onder andere een gebroken rib geconstateerd.

Stolwijk Mishandeling / vernieling

Op zondag 26 maart, omstreeks 05.10 uur, liep een 19-jarige man uit Gouda over het Kerspelpad toen hij werd aangesproken door een voor hem onbekend manspersoon. Zonder aanleiding kreeg hij klappen op zijn hoofd en gezicht waardoor hij een gezwollen gezicht opliep. Hierna liep de verdachte weg. De verdachte schopte hierop tegen een wegrijdende auto van een 42-jarige man uit Gouda. Het linkerachterlicht werd hierdoor vernield. De politie stelt een onderzoek in.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --