Gemeente Hoogeveen

27 maart 2006

Van: Wijk- en Dorpsbeheer

Boomfeestdag in Hoogeveen

Woensdag 22 maart was de Nationale Boomfeestdag. Door de aanhoudende winterse omstandigheden is de boomfeestdag in Hoogeveen een week op geschoven naar 29 maart. Het thema is dit jaar 'Bomen en Spelen'. Doel van de Nationale Boomfeestdag is de Nederlanders bewust te maken van de waarde en het belang van een gezonde natuur - en van bomen in het bijzonder - in de naaste leefomgeving. Aan de Nationale Boomfeestdag doen basisscholen in het hele land mee. In Hoogeveen zijn het 3 scholen.

Zuiddreef

Leerlingen van de De Schuthoek, 't Kofschip en de Montessorischool zullen hun bijdrage leveren door het planten van 2 bomen en een groot aantal heesters aan de Zuiddreef ter hoogte van nr. 28 (Weidepad) in de wijk Erflanden in Hoogeveen. Ze maken deel uit van het woonrijp maken van het Weidemilieu.

Wethouder Stoefzand steekt om 9.00 uur de eerste spade in de grond aan de Zuiddreef in Hoogeveen. Hij zal daar de Eriolobis Trilobatus planten, dit is een sierappelsoort. Daarna planten de leerlingen allerlei soorten heesters. De omwonenden zijn van harte welkom bij de opening.

Sponsors

* ESSENT

* Van den Berk-Boomkwekerijen

* VOLVO Cars Nederland

Informatie

Voor algemene informatie kunt u terecht op de de website van de nationale boomfeestdag http://www.boomfeestdag.nl. f
Voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Herman Bakker, tel. 0528-291670