Politie Limburg-Noord

Politie arresteert oplichters

Datum: 27-03-2006
Tijd bericht: 10:38
Plaats: Limburg-Noord
Met de arrestatie van drie jonge vrouwen uit Arnhem en Venray heeft de politie in januari een netwerk van oplichters zichtbaar gemaakt dat mogelijk landelijk opereert en verder onderzocht wordt door verschillende politiekorpsen. De politie Limburg-Noord heeft het onderzoek uitgevoerd, samen met de financiële specialisten van het Interregionaal Bureau Geld- en Waardeverkeer (IBGW) Zuid Nederland.

De vrouwen, 19 en 20 jaar uit Arnhem en 21 jaar uit Venray, gingen met valse loonstaten en arbeidscontracten naar verschillende banken in midden en noord Limburg en sloten daar leningen af van tussen de ¤ 10.000,-- en ¤ 15.000,-- Dat lukte enkele keren. Het geld dat zij enkele dagen later inden moest afgedragen worden aan de leverancier van de valse loonstaten. De vrouwen kregen een vergoeding. Bij een bank in midden Limburg werden de overhandigde documenten niet vertrouwd en de politie geïnformeerd. Toen de 19-jarige vrouw uit Arnhem het afgesproken krediet wilde innen, werd zij door de politie aangehouden.

De politie maakt zich vooral zorgen over de naïviteit van jonge vrouwen en waarschuwt hen dan ook zich niet met dergelijke praktijken in te laten. Het drietal zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden. De beveiligingsafdelingen van de banken zijn geïnformeerd.