Gemeente Stein


Boomfeestdag 2006
27-03-2006
Boomfeestdag 2006
De Boomfeestdag 2006 zit er weer op en de bomen zijn geplant. Maar liefst 10 basisscholen in onze gemeente hebben meegedaan aan deze feestdag. De kinderen van de groepen 8 (sommigen ook groep 7) hebben een leuke bijdrage geleverd en hebben fantastisch werk verzet.

Het thema voor dit jaar was bomen en spelen. Dit thema is gekozen met als achterliggende gedachte dat kinderen steeds minder buiten spelen. Maar buiten spelen en bewegen is leuk en gezond en zo leren we de natuur om ons heen ook beter kennen.

Diverse locaties
De kids van de scholen hebben bomen geplant in Elsloo- Medammerweide, Stein -Nieuwdorp, het Urdal gebied, in Meers en in Berg a/d Maas. Bij de kasteel ruïne van Stein hebben de jongelui gesnoeide takkenbossen van de Motte over de vestingsbrug heen naar het park gesleept. Ook dit was zwaar werk. Het accent lag in het Urdal / Pasveersloot gebied waar vier scholen fruithoogstambomen en andere loofbomen hebben geplant.

Waardering
De burgemeester en de wethouders van onze gemeente waren ook present om de kinderen te ondersteunen in hun werk. Zij lieten hiermee blijken dat zij de jaarlijkse Boomfeestdag van harte ondersteunen.

Gezamenlijk met de begeleiders van de beide IVN-verenigingen, de meesters en juffen is de feestdag afgesloten met voor ieder wat lekkers en een glaasje fris. Tot slot een dankwoordje aan alle kinderen die zich hiervoor hebben ingezet.

Hieronder nog een gedicht dat onlangs door Thirka Cobben (12 jaar) uit Elsloo aan de gemeente is gestuurd met als achterliggende gedachte om spaarzaam om te gaan met onze natuur.

De natuur
De natuur is kleurrijk,
bloemen, bomen en struiken.
Waarom zouden we het willen vernielen?
Nutteloos en teleurstellend.
Zie de natuur als het belangrijkste in je leven, ZUURSTOF.
Hoe moet je verder zonder?
Bloemen, bomen en struiken.
De natuur is kleurrijk,
De natuur.

Thirka Cobben, Elsloo