Gemeente Stein


Website Regionaal Bureau Leerplicht
27-03-2006

Op 16 maart, de dag van de leerplicht, is de website van het Regionaal Bureau Leerplicht feestelijk geopend. Circa 100 basisschoolleerlingen van de groepen 8 uit de regio waren door de medewerkers van het bureau uitgenodigd om bij deze feestelijke gebeurtenis een handje te helpen. Want hoe laat je anders meer dan 100 ballonnen tegelijk de lucht in.

Website de lucht in
Dat extra handje bleek dus meer dan welkom en met het gezamenlijk oplaten van de ballonnen werd de website van het bureau de lucht in gestuurd. Dat hulp ook zijn plezierige kant heeft spreekt voor zich. Want aan de ballon hadden ze een kaartje met hun naam en adres gehangen. Het kind waarvan de ballon het verste weg drijft en het kaartje wordt teruggestuurd, krijgt een leuke attentie!

Kijkje achter de schermen
Daarna zijn we samen gaan kijken hoe een gemeente werkt, waarvoor je er allemaal terecht kunt en wie er de baas is. Heel interessant want als je een kijkje achter de schermen kunt nemen, dan gaat het pas echt leven!
Tenslotte vermaakten de jongens en meiden van het Pitbul Theater iedereen met een spetterende voorstelling maar ook een boodschap.

Een boodschap dat leren niet alleen een plicht kent maar ook een recht, een recht waar je gebruik van moet maken. Een geslaagde middag, een geslaagde dag van de leerplicht, die gezellig werd afgesloten met koffie, thee of limonade en cake.

Het Regionaal Bureau Leerplicht/RMC Westelijke Mijnstreek is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Beek, Schinnen, Sittard-Geleen en Stein op het gebied van leerplicht en schoolverlaten. De website van het bureau is te vinden op www.rbl-westelijkemijnstreek.nl