Persberichten district Heuvelrug, 11.25 uur

Utrecht, 27-03-2006

Aanhouding na vernieling

VEENENDAAL Een 18-jarige man uit Veenendaal is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens vernieling van een auto op de Lange Dreef. De verdachte hoorde bij een groepje jongeren die tegen de buitenspiegels van tien geparkeerde autos trapten.

In negen gevallen klapte de spiegel alleen om. Een politieagent heeft ze later weer in de goede stand gezet. In een geval raakte de spiegel ontzet en de auto bekrast. De dader werd aanvankelijk in de kraag gevat door een buurman, maar die moest hem weer loslaten. De politie kon de verdachte even later alsnog aanhouden. Na verhoor mocht de Veenendaler weer naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bejaarde vrouw met scootmobiel te water

WIJK BIJ DUURSTEDE Een 81-jarige inwoonster van Wijk bij Duurstede is zondagmiddag tijdens een oefentochtje met haar nieuwe scootmobiel te water geraakt. Dat gebeurde omstreeks 14.40 uur op de Hoge Hoffweg.

Het slachtoffer raakte met haar rechterwiel in de berm en reed vervolgens het talud af het water in. Haar 82-jarige vriendin, die naast haar reed op de fiets, aarzelde geen moment en ging het water in om het slachtoffer hulp te bieden. Twee mannen en een onbekend gebleven jonge vrouw boden eveneens hulp in afwachting van de brandweer.

Het slachtoffer en haar vriendin zijn uit voorzorg beiden naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Het slachtoffer was later die dag thuis weer redelijk aanspreekbaar. Bij haar onvrijwillige duik was zij echter wel haar portemonnee kwijtgeraakt. Ook komt zij nog graag in contact met de onbekende jonge vrouw die haar heeft geholpen. Deze kan contact opnemen met de politie van het district Heuvelrug: 0900-88 44.