Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

27 maart 2006

Dinxperlo / Doetinchem - Diefstal Mercedessen

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag (26/03) vanaf de Aaltenseweg een auto gestolen. Het gaat om een lichtgrijze Mercedes Benz 300 E (automaat) met het kenteken ST-13-BS. De 32-jarige eigenaar ontdekte zondagmorgen de diefstal en deed aangifte bij de politie. Ook in Doetinchem hebben dieven in de nacht van zaterdag op zondag vanaf de Holterweg een Mercedes ontvreemd. Het gaat om een zilvergrijze Mercedes 300 TD met het kenteken FV-PN-33. De politie vraagt in beide gevallen of er mogelijk getuigen zijn.

's-Heerenberg - Brand in woning In een flat aan de Bergherveld brak zondagavond (26/03) brand uit. Politie en brandweer kregen tijdens het rijden naar de flat de melding door dat het een uitslaande brand betrof. De brand brak rond 23.30 uur uit en de brandweer had rond 23.50 uur het vuur onder controler. De brandweer had bovenliggende en aangrenzende woningen doorzocht en een aantal huisdieren uit deze woningen gehaald. Het getroffen gezin heeft de nacht ergens anders doorgebracht. Eén van de kinderen is de oorzaak van de brand.

Aalten - Wapens in beslag genomen

De politie van Aalten heeft maandag (27/03) na het aantreffen van foto's van jongeren met verboden wapens op internet drie jongeren in de leeftijd van 15 tot 20 jaar aangehouden en de uitlevering van de wapens bevolen. Op één adres werden agenten vier verboden wapens overhandigd, te weten een balletjespistool, een survivalmes, vechtstokjes en een mesaansteker. De politie heeft tegen de jongeren proces-verbaal opgemaakt en in overleg met de officier van justitie de zaak verder afgehandeld. Zij sluit meer aanhoudingen niet uit.

Laag Keppel - Honderdvierentwintig bestuurders in de fout

Honderdvierentwintig bestuurders van motorvoertuigen gingen zondagmiddag (26/03) tijdens een snelheidscontrole op de Rijksweg in de fout. Bijna 1.500 bestuurders van motorvoertuigen passeerden de controle. Van hen reden er 124 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km per uur.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --