Persberichten alle districten Stad Utrecht, 11.45 uur

Utrecht, 27-03-2006

In gestolen auto

UTRECHT- Op zondagavond werden twee verdachten aangehouden omdat ze in een gestolen auto reden.

Omstreeks 21.45 uur zagen agenten een auto rijden over de Mineurslaan. Bij het zien van de agenten begon de bestuurder van de auto harder te rijden en reed vervolgens tegen het verkeer in. Voor de Jaarbeurs schoot de auto van de weg en kwam tot stilstand. De twee inzittenden renden vervolgens uit de auto. Na enig zoekwerk werd een 18-jarige man uit Utrecht aangetroffen liggend onder een geparkeerde auto. De tweede verdachte, eveneens een 18-jarige man uit Utrecht, dacht slim te zijn en had zich verstopt in een vuilcontainer. Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. De mannen reden in een gestolen auto.

Op dieventocht

UTRECHT- Op zondagmiddag werden twee jeugdigen aangehouden na diefstallen.

Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens, 15 jaar en 14 jaar uit Maarssen en Vleuten, waren aangehouden op de Zwarte Beurs aan de Utrechtseweg. De jongeren hadden van 10 standjes goederen gestolen en dit werd op een gegeven moment gezien door een getuige. De jongens werden aangehouden en zullen via Halt vermoedelijk een alternatieve straf moeten ondergaan.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT- Op zondagmiddag werden twee autokrakers aangehouden.

Omstreeks 13.30 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een auto in de Drieharingstraat. Met een goed signalement op zak keken de agenten uit naar de verdachten. Op de Potterstraat zagen agenten de vermoedelijke krakers lopen en werden hier aangehouden. De 16-jarige jongen en de 18-jarige man, beiden uit Utrecht gaven aan van niets te weten. Na onderzoek van de kleding kwam een rijbewijs tevoorschijn van de eigenaar van de auto. Met dit harde bewijs werden zij ingesloten voor verhoor.